|

Müslüman STK’ları iftara çağırmadı

Her yıl ABD başkanlarının verdiği iftar yemeğini geçtiğimiz yıl düzenlemeyen ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl sınırlı sayıda Müslümanı Beyaz Saray’da ağırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:37 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl sınırlı sayıda Müslümanı Beyaz Saray’da ağırladı.
ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl sınırlı sayıda Müslümanı Beyaz Saray’da ağırladı.

Trump’ın ilk iftar yemeğine Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi ve Kuzey Amerika İslam Camiası gibi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) davet edilmedi. Davetliler ağırlıklı olarak diplomatik temsilcilerle sınırlı tutuldu. İftar yemeği sırasında konuşan Trump, Ramazan ayının güzelliklerini sıraladı ve Ortadoğu’da barış için çağrıda bulundu.

Kuzey Amerika İslam Topluluğu (ISNA) üyesi Colin Christopher Suudi Arabistan, Ürdün gibi ülkeleri kast ederek, “Beyaz Saray daha çok yozlaşmış ülkelerin liderlerini çağırmayı tercih etti. Ülkelerindeki halka adaletsiz davranan ülkeleri ki bu ABD yönetiminin bugünkü hali ile çok uyumlu” şeklinde konuştu.


Alternatif program

İftar yemeğine davet edilmeyen Amerika İslami İlişkiler Konseyi CAIR’in Sözcüsü İbrahim Hooper, program için, “Müslüman topluluğa ulaşmak için yapılan olumlu bir organizasyon olarak görmek zor” dedi. CAIR, Beyaz Saray’ın önünde “Trump’ın iftarı değil” ismi ile alternatif iftar düzenledi. Organizasyona CAIR’in yanı sıra, ISNA, Mpower Change, MPAC gibi büyük Müslüman toplulukları destek verdi. ICNA Direktörü Zahid Buhari, "Yarım olan iftarı tamamlamak için burada bulunuyor ve Trump’ın tam karşısında iftarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

#ABD
#İftar
6 yıl önce