|

Namlular Afrin’e döndü

Suriye PKK’sına Tel Rıfat’ta büyük darbe vuruldu. ABD destekli terör koridorunun batı ucunda el-Bab’a yönelen örgüt, F-16’lar ve obüslerle bombalandı. Operasyonda 200’e yakın PKK-PYD’linin öldüğü bildiriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 00:09 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge inşasına yönelik başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu, Hatay sınırında PKK-PYD kontrolündeki 'Afrin kantonu'na uzandı. ABD desteğiyle 650 kilometrelik terör koridoru projesinde ısrar eden Suriye PKK'sı, Mare-Cerablus hattının ÖSO'ya geçmesi sonrası umutlarını Tel Rıfat-Münbiç hattına bağlayınca sert karşılık gördü. Tel Rıfat kasabasının batısında el-Bab'a doğru ilerlemek isteyen PKK'lılara önceki akşam operasyon düzenlendi. F16 uçaklarıyla havadan, Fırtına obüsleriyle de karadan başlatılan bombalamalar sonucu 200'e yakın PKK'lı öldürüldü. Operasyon, Suriye'nin kuzeyinde alternatif koridor arayışında olan örgütte şok etkisi yarattı.



18 HEDEFE 26 BOMBA


Dabık'ın temizlenmesi sonrası el-Bab'a yönelen ve 3 gün içerisinde 17 köyde kontrolü sağlayan TSK destekli ÖSO güçleri, PYD'nin alternatif bağlantı hattını da ortadan kaldırdı. Tel Rıfat batısındaki Hum, Huş, Hum el Kura ve Hasiye köylerini işgal girişiminde bulunan teröristler ağır bir bombardımana tâbî tutuldu. Bölgedeki 18 hedefe 26 bomba atıldı; terör örgütü unsurlarınca kullanılan 9 bina, bir zırhlı araç, 2'si silahlı 4 araç imha edildi. PYD'liler ise dün sabah saatlerinde Hatay Güntepe Hudut Karakolu bölgesine 5 havan mermisiyle saldırdı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası mermilerin atıldığı noktalar belirlendi, saldırıya misliyle karşılık verildi. Afrin'e son Harekât, PYD/PKK'lıların koridor umutlarını boşa çıkarırken, güneyde muhaliflerin kuşatma altındaki bulunduğu Halep'te ise moralleri yükseltti. Halep'teki muhalifler, ÖSO güçlerinin el-Bab sonrası bir yandan Münbiç yönünde ilerlerken diğer yandan Halep merkezine kuzeyden bir yarma harekâtı gerçekleştireceğini düşünüyor.



'Burası kıyamet'


Afrin-Tel Rıfat'a yapılan operasyon, PKK/PYD'lilere büyük şok yaşattı. Harekât sırasında teröristlerin telsiz konuşmaları, yaşanan paniğin boyutunu gözler önüne serdi. Çevrim kodu 'Celal' olan bir terörist, patlamalar sonrası toplu halde duran gruptan çok sayıda arkadaşının vurulduğunu telsizden bildirirken, diğer PKK'lıları “Toplu halde durmayın” şeklinde uyardı. 'Kurtay' adlı kişi ise 'ortalığın kıyamet yeri' gibi olduğunu, acil takviye gerektiğini, yaralıları dahi taşıyacak adam bulamadıklarını söyledi. 'Nesrin' kod adlı terörist de yanlarındaki arkadaşlarının çoğunun öldüğünü, sağ olanları zeytinliklerin arasına götürdüklerini bildirirken, telsizde konuşan bazı teröristlerin ölmek üzere olduklarının anlaşıldığı aktarıldı. Teröristlerin verdiği ağır kayıplar diğer konuşmalara da yansırken, 'Hacı' kod adlı terörist ise ÖSO'yu kastederek, 'çetelerin saldırısına' karşı dikkatli olunması gerektiği, zira savaşacak adamlarının çok az kaldığı yönünde feryat etti.


#Tel Rıfat
#PKK
#PYD
8 yıl önce