New York'taki Gazze eylemine sert müdahale

04:00, 14/04/2024, PazarG: Güncelleme: 04:46, 14/04/2024, Pazar
Yeni Şafak
New York'taki Gazze eylemine sert müdahale
Göstericileri döverek tutukladılar.

New York'ta İsrail'in Gazze'deki katliamlarını protesto etmek isteyenler, ABD polisinin şiddetine maruz kaldı. Çok sayıda eylemciyi gözaltına alan polis, gözaltı sırasında bazı protestocuları tartakladı. BM binasına yürümek isteyen eylemciler, ABD'nin İsrail'e desteğini sonlandırması ve Gazze'de ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.

ABD’nin New York kentinde, cuma günü öğleden sonra ünlü Manhattan bölgesinde toplanan protestocular, İsrail'in 6 ayı aşkın süredir Gazze'de işlediği katliamları protesto etti. Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan protestocular, Herald Square Caddesi'nden Birleşmiş Milletler (BM) binasına yürümek isteyince New York polisi, protestoculara sert müdahalede bulundu. Çok sayıda protestocuyu gözaltına alan polis, gözaltı sırasında bazı protestocuları tartakladı. New York'taki protesto eylemine katılan eylemciler, İsrail'in yanı sıra ABD yönetimi aleyhine de sloganlar atarken bazı protestocuların "Katliamcı Joe (Biden)" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü. Protestocular ayrıca, ABD'nin İsrail'e olan desteğini sonlandırmasını ve Gazze'de ateşkes ilan edilmesini talep etti.


ON BİNLER SOKAKLARDA

ABD'nin Michigan eyaletinde bulunan Detroit kentinde de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Gösteride, ''Filistin Gençlik Hareketi'', ''Filistin İçin Sağlık Çalışanları'' üyesi ve birçok yerel aktivist, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto edip ve Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu. İsrail'in Gazze'de 7 Ekim 2023'ten beri sürdürdüğü katliamlar karşısında açıkça İsrail yanlısı bir tutum takınan New York merkezli ünlü gazetelerin polis şiddetini görmezden gelmesi dikkat çekti. New York Times (NYT) ve Wall Street Journal (WSJ) gibi New York merkezli ünlü gazeteler, protesto eyleminde yaşanan olayları okuyuculara aktarmadı. Diğer yandan İngiltere'de on binlerce kişi başkent Londra'da düzenledikleri yürüyüşte, Gazze'de soykırıma ortak olmakla itham ettikleri hükümetten "İsrail'e silah satışına son vermesi" talebinde bulundu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026