|

Obama Kuzey ülkeleri liderleriyle görüşecek

Beyaz Saray’dan yapılan basın açıklamasında ABD Devlet Başkanı Barack Obama Kuzey Ülkeleri hükümet başkanlarını ABD’ye davet ettiği açıklandı. Zirve toplantısında Avrupa'da güvenlik, Avrupa ve ABD arasında ticaretin geliştirilmesi ve demokratik değerlerin iyileştirilmesi ve yerleştirilmesi konularının ele alınacağı öğrenildi.

Yeni Şafak
13:23 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:30 - 21/03/2016 Pazartesi
DHA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda Başbakanları ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile 13 Mayıs tarihinde yapılacak zirve toplantısında bir araya gelecekler. Zirve toplantısında Avrupa'da güvenlik, Avrupa ve ABD arasında ticaretin geliştirilmesi ve demokratik değerlerin iyileştirilmesi ve yerleştirilmesi konularının ele alınacağı, güncel global sorunların tartışılacağı öğrenildi. İsveç Hükümet kaynaklarından yapılan açıklamada zirve toplantısının bir bütün olarak ''ABD ile kuzey ülkeleri işbirliğinin derinleştirilmesini amaçladığı'' belirtildi.



Obama ile zirve on kat daha değerli


Danimarka Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü, DIIS araştırmacılarından Hans Mouritzen, ABD Devlet Başkanının sıradan bir devlet başkanı olmadığını, zirve toplantısının uluslararası arenada Kuzey Ülkeleri'nin itibarını arttıracağını belirterek ''Obama ile gerçekleştirilecek zirve toplantısı Kuzey Konseyi'nin kendi arasında yapacağı zirveden on kat daha değerli.'' dedi. Danimarka Başbakanı Lars Loke Rasmussen'de zirve ile ilgili yaptığı açıklamada ''Bir çok konuyu tartışma olanağı bulacağımız toplantıyı sabırsızlıkla bekliyorum. Tartışacağımız konular arasında terör örgütü DAEŞ'e karşı verdiğimiz ortak savaş, Paris İklim Zirvesi'nde alınan kararların devamlılığı ve güçlü ekonomik büyümeyi nasıl kalıcı hale getirebileceğimiz bulunacak'' dedi.


#ABD
#başkan obama
#kuzey ülke liderleriyle görüşme
#beyaz saray
8 yıl önce