|

Ölüm kalım savaşı

İdlib İl Meclisi Medya Sorumlusu Muhammed Selim Hudur, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, DEAŞ militanlarının Rahcan bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki 22 köyü işgal ederek Esed’e destek verdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/01/2018 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 12/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Muhalifler, İdlib'deki intikalleri mayına dayanıklı zırhlı araçlarla gerçekleştiriyor.
Muhalifler, İdlib'deki intikalleri mayına dayanıklı zırhlı araçlarla gerçekleştiriyor.

Rejim güçleri içerisinde 150 kadar da PKK’lı teröristin bulunduğu bilgisini veren Hudur, “Muhalifler çok uluslu şer cephesine karşı ölüm kalım mücadelesi veriyor. DEAŞ’ı bölgeye ABD getirdi, İran destekli Şii milisler ve Rusya da müttefik olmaları hasebiyle aynı cephede aktif rol alıyorlar. Esed’in asıl hedefi, Afrin’e kadar ilerleyerek orada PKK’yı koruma altına almak” dedi. Esed, İran, Rusya, ABD destekli DEAŞ ve PKK’ya karşı kıyasıya bir direniş başlatan muhalifler ise özel zırhlı araçlarla cephe hattına intikal ederek işgale karşı koyuyor.


Şiddetli çarpışmalarla birlikte işgalci milisleri bir nebze püskürtmeyi başaran muhalifler, 70’den fazla milisi öldürdü, çok sayıda milisi de gözaltına aldı. Sözkonusu gözaltı görüntüleri, ÖSO ve bileşeni gruplar tarafından sosyal medyada da yayınlandı. Ahrar’uş Şam, Feylak’üş Şam, Ceyş’ül Izze, Ceyş’ül Ahrar, Ceyş’ül Nasr ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı pek çok grup, işgale karşı ortak operasyon odası kurdu.

  • TSK oraya yerleşecekti
  • Astana süreci kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üslenmeye hazırlandığı Ebu ed-Duhur hava üssü Esed, İran ve Rus güçlerince ele geçirilmeye çalışılıyor. İdlib merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki askeri havaalanı, muhalifler ve rejim karşıtı askeri gruplar tarafından Eylül 2015’te ele geçirmişti. İdlib’in doğusunda bulunan Ebu Zuhur beldesi ve havaalanı, güney Halep ve doğu Hama’yı muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e bağlayan geçiş noktası durumunda.

#Suriye
#ÖSO
#TSK
6 yıl önce