|

Ortodoks Kilisesi’nde kriz

Rus Ortodoks Kilisesi, dünyadaki 300 milyon Ortodoks’un dini otoritesi olan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’yle ilişkisini kopardı. Karara, Fener’in Ukrayna Kilisesi’ni “Rusya’dan bağımsız bir kilise olarak tanımaya hazırlanması”nın yol açtığı iddia ediliyor. Kremlin Sözcüsü Peskov gelişmenin kaygı verici olduğunu, Moskova’nın Ortodoks dünyasının birliğini istediğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünyadaki 300 milyon Ortodoks’un dini otoritesi olan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’yle ilişkisi kesildi.
Dünyadaki 300 milyon Ortodoks’un dini otoritesi olan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’yle ilişkisi kesildi.

Rus Ortodoks Kilisesi, dünya genelindeki 300 milyon Ortodoks'un dini otoritesi olan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'yle diplomatik ilişkilerini fiilen kesti. Kararın, Fener Rum Patrikhanesi'nin Ukrayna Kilisesi'ni "Rusya'dan bağımsız bir kilise olarak tanımaya hazırlandığı" yolundaki işaretler üzerine alındığı belirtildi.

Rusya Kilisesi Sözcüsü Vladimir Legoida, Fener Rum Patrikliği temsilcilerinin katılımıyla yapılan tüm idari oturumların askıya alındığını duyurdu. Bu çerçevede, tüm ortak ayinlerin durdurulacağı ve Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in dualarında Patrik Bartholomeos'a atıf yapmayacağı belirtiliyor.

Kremlin ise Rus Ortodoks Kilisesi'nin kararına müdahale etmeyeceğini açıkladı.

#Vladimir Legoida
#Fener Rum Patrikliği
#Rusya
#İstanbul
6 yıl önce