|

Paris'te DAEŞ konferansı sona erdi

Fransa'nın başkenti Paris'te DAEŞ ile mücadele konusunda düzenlenen uluslararası konferans sona erdi. Konferansa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve pek çok ülkenin dışişleri bakanları katıldı.

Yeni Şafak
15:27 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:30 - 2/06/2015 Salı
AA

Fransa Dışişleri Bakanlığında yapılan DAEŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Küçük Grup Bakanlar Toplantısı'na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve birçok ülkenin dışişleri bakanı veya hükümet yetkilisi katıldı.



Toplantıda DAEŞ'e karşı alınacak yeni önlemler, bölgedeki çatışmanın kültürel mirasa verdiği zarar ve mülteci sorununun masaya yatırıldığı öğrenildi.



Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin ilerleyen saatlerde konferansa ilişkin basın toplantısı yapması bekleniyor.



Konferans katılımcıları yapılan görüşmelerin ardından aile fotoğrafı çektirdi.



Irak Başbakanı İbadi, konferans öncesi yaptığı basın toplantısında ise uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ ile mücadelede ülkesine yeterli desteği vermediğini söylemişti.



Irak yönetimine verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini savunan İbadi, "Uluslararası koalisyon tarafından bize çok söz verildi ancak bunlar hayata geçirilmedi. Yeteri kadar silah ve mühimmat alamadık. Sadece kendi imkanlarımız ve gücümüzle hareket etmek zorunda kaldık" ifadesini kullanmıştı.



ABD, Irak askerlerini, DAEŞ'e karşı isteksizce savaşmakla suçlarken, Fransa ise Bağdat'ı ülkedeki bütün grupları kucaklayan bir yönetim şekli oluşturmamakla eleştiriyor.

#DAEŞ konferansı
#Fransa Dışişleri Bakanlığı
#Haydar El İbadi
#Irak
#Fransa
#Suriye
#DAEŞ
9 yıl önce