|

Pentagon'dan YPG'ye koruma

ABD'nin yeni DEAŞ ile mücadele stratejisi beklenirken, Pentagon, yoğun bir şekilde terör örgütü PKK/PYD propagandası yapmaya devam ediyor. ABD'li üst düzey komutan Townsend, terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'ye saldırdığına dair ellerinde kanıt olmadığını iddia etti.

Yeni Şafak
08:13 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:23 - 2/03/2017 Perşembe
Townsend, terör örgütü PKK/PYD'yi savundu.
Townsend, terör örgütü PKK/PYD'yi savundu.

ABD'nin DEAŞ ile mücadeledeki en üst düzey komutanı Korgeneral Stephen Townsend, terör örgütü YPG'yi savunmaya geçti. Townsend terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'ye yönelik saldırı gerçekleştirmediğini savundu. Townsend, Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye yapılan saldırılarla ilgili terör örgütü PYD/YPG'nin herhangi bir bağlantısı olduğuna dair ellerinde kanıt bulunmadığını iddia etti.



"Bence tehdit değil"


Pentagon'da basın toplantısında konuşan Townsend, terör örgütü PKK/PYD'nin elebaşlarıyla görüştüğünü ve Türkiye'ye yönelik saldırılarla bağlantılarının olmadığını söylediğini iddia etti. Townsend terör örgütünün Türkiye için tehdit oluşturmadıklarını öne sürdü.



Türkiye'nin güneyinde terör tehdidi oluşturan PKK uzantısı YPG'yi savunan Townsend, "Ben geçtiğimiz iki yıl içerisinde (YPG'nin) Kuzey Suriye'den Türkiye'ye yönelik tehdit oluşturduğu veya saldırıları desteklediği yönünde sıfır kanıt gördüm" ifadelerini kullandı.



PYD'lilere verilen silah PKK'da


ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye verdiği silahlar, Suriye'den Türkiye'ye geçen PKK'lılarda yakalandı. Obama döneminde DEAŞ ile mücadele adı altında terör örgütüne yoğun bir destek veren ABD, teröristlerin Türkiye'ye yönelik saldırılarını ise görmezden geldi. Trump yönetiminin yeni stratejisi beklenirken, Pentagon yoğun bir şekilde terör örgütü PKK/PYD propagandası yapmaya çalışıyor.



CENTCOM teröre arka çıktı


Geçen hafta terör örgütü PKK'nın kontrolünde bulunan bölgeyi ziyaret eden ABD'li CENTOM komutanı Votel de terör örgütü PKK/PYD'nin elebaşlarıyla görüşmüştü. Görüşmenin ardından ABD, terör örgütüne çok sayıda zırhlı araç göndermişti. CENTOM ise resmi sayfasında teröristlerin fotoğraflarını paylaşarak 'Savaşmaya hazırlar' notunu düşmüştü.



CENTOM'un Votel'in ziyaretiyle birlikte ABD'nin önemli medya organlarını da bölgeye götürdüğü ortaya çıkmıştı. Washington Post, New York Times gibi gazetelerin muhabirleri CENTOM'un desteği ile PKK/PYD'nin kontrol ettiği bölgeyi ziyaret ederek propaganda faaliyetlerine destek vermişti. Ziyaret sonrası Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde PKK/PYD'li teröristler “Bizim için artık asıl tehdit IŞİD değil, Türkiye" ifadelerini kullanmıştı.
















#ABD
#Türkiye
#PKK/PYD
7 yıl önce