
Berlin’deki DİTİB Yunus Emre Camii’ne saldırı yapıldı. Duvarlara yazılan “Afrin” yazıları, PKK’yı işaret etti. Olay sabah namazının kılındığı esnada gerçekleşti. Cemaatin dağılması saldırganları kaçırdı. Saldırıya ilişkin Alman polisi gerekli incelemeyi yaparken, Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik de camiye gelerek bilgi aldı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yunus Emre Camii’ne dün sabah kimliği bilinmeyen kişilerce saldırı düzenlendi. Wedding semtindeki caminin kapısına ve giriş bölümüne terör örgütü YPG/PKK yandaşı olduğu tahmin edilen kişi ya da kişilerce "Afrin" ve Almanca tehdit mesajı yazıldı.
SABAH NAMAZI GERÇEKLEŞTİ
Cami Derneği Başkanı Kenan Kurtbecer, saldırının sabah namazı kılındığı sırada gerçekleştirildiğini belirterek, “Menfur saldırı 03.55 ile 04.09 arasında gerçekleşti. 04.09'da camiden çıkan bir vatandaşımız sanırım bunları rahatsız ediyor. Bu yüzden sadece boyama işi ile geçiştiriyorlar. Belki taşlarla da saldıracaklardı” diye konuştu.
Kurtbecer, camiden çıkanların saldırganları görüp görmediğine ilişkin soruya da "Hayır içeriden sesin geldiğini duyduklarında saldırganlar kaçıyor." cevabını verdi. Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik'in de camiye gelerek bilgi aldığını kaydetti. PKK’lılar yıl başından bu yana Almanya’daki cami ve Türk işletmelerine yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.










