|

PKK’lılar cami basıp Kur’an yaktı

Suriye’de PKK’lı teröristlerin dini değer ve kutsallara yönelik saldırıları artıyor. Son olarak Deyrizor’un Darnaj kasabasında cami imamının evi ateşe verildi. Camiye saldırıp Kur’an-ı Kerim'leri yakan teröristler, karşı çıkan herkesi de tutukladı. Sokağa çıkma yasağı uygulanan kasabada sivillerin öldürüldüğü iddia ediliyor.

Hatice Saka
00:00 - 28/03/2022 Pazartesi
Güncelleme: 23:38 - 27/03/2022 Pazar
Yeni Şafak
PKK'lı teröristler cami basıp Kur'an-ı Kerim yaktı.
PKK'lı teröristler cami basıp Kur'an-ı Kerim yaktı.
PKK
’lı teröristlerin Suriye’de dini değerlere yönelik saldırıları her geçen gün daha da artıyor. Fırat’ın doğusunda işgal altında tuttukları bölgelerde halka zulmederken düzenli olarak camilere de saldıran
PKK
, son olarak Deyrizor’un Darnaj kasabasında cami imamının evini ateşe verdi. Camiye saldırıp Kur’an-ı Kerimleri yakan teröristler, imam Usame Halil el-Vatban başta olmak üzere kendilerine karşı çıkan herkesi de tutukladı.

Halkı kışkırtmak için Kur’an-ı Kerimleri yere atıp yakan teröristler, karşı çıkan vatandaşların da evlerini ateşe verdi. Aralarında çocukların da bulunuğu onlarca sivil hiçbir gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alındı.

SİLAH SESLERİ DİNMİYOR

  • Kasaba halkı uzun süredir keyfi tutuklamalar, sivillere yönelik ihlaller ve dini değerlere yönelik saldırılar nedeniyle eylemler düzenliyordu. Sokağa çıkma yasağı getiren teröristler, pazar ve alışveriş noktalarını tamamen kapattı. Bölgeye giriş-çıkışların yasaklanmasıyla gıda girişi ve hastaların tedavisi sekteye uğradı.

Fırat kıyısında onlarca hasta, kadın ve çocuğun beklediği belirtiliyor. Öte yandan; bölgede yaşayan Müslüman Suriyeli Kürtler, teröristlerin İslam’a yönelik saldırılarına karşı çıkıyor. Sokağa çıkma yasağının ardından silah seslerinin dinmediği kasabada sivillerin öldürüldüğü iddia ediliyor.

#PKK
#Suriye
#Kur'an-ı Kerim
#cami
#Deyrizor
2 yıl önce