|

Pompeo görevde

ABD Dışişleri Bakanlığı’na yeni atanan Mike Pompeo'nun, iki ülke arasında gerçekleşecek kritik zirve öncesi Pyongyang'ın nabzını tutmak için ayın başında Kuzey Kore'ye giderek ülkenin lideri Kim Jong-un ile görüştüğü iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:33 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mike Pompeo - Kim Jong-un
Mike Pompeo - Kim Jong-un

İddiaların ardından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Nisan ayının ilk pazar gününde düzenlendiği öne sürülen görüşmeyi doğruladı. Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Mike Pompeo geçen hafta Kim Jong ile Kuzey Kore'de bir araya geldi. Toplantı oldukça sorunsuz gitti ve iyi bir ilişki kuruldu. Zirvenin detayları üzerinde çalışmalar devam ediyor. De-nüklearizasyon dünya ve aynı zamanda Kuzey Kore için harika bir şey olacak" dedi.

18 YILIN ARDINDAN

ABD Başkanı Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim ile Amerikan yönetiminin üst düzey yetkililerinden birilerinin görüştüğünü ifade etmesinden sonra Washington Post gazetesi, Pompeo'nun Pyongyang'a gittiğini ileri sürmüştü. Pompeo'nun Pyongyang'a seyahati, 2000 yılında Madeleine Albright Dışişleri Bakanı iken Kim Jong'un babası Kim Jong-il ile görüşmesinden sonra iki ülke arasındaki ilk üst düzey temas olarak biliniyor. Öte yandan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Florida'da Mara Lago köşkünde bir araya gelen Trump, Haziran ayının başında görüşebileceğini belirttiği Kuzey Kore lideri ile bir araya gelmek için sabırsızlandığını söyledi.

#ABD
#Kuzey Kore
#Mike Pompeo
6 yıl önce