|

Putin ile sınırda görüşecek

Rusya ve Kuzey Kore liderlerini bir araya getirecek tarihi zirvenin detayları netleşiyor. Vladimir Putin, Kim'i iki ülkenin sınırındaki Vladivostok'a davet etti, görüşme için öngörülen tarih Eylül ayı. Ancak taraflar başka seçenekleri de değerlendiriyor.

Yeni Şafak
12:35 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:39 - 4/06/2018 Pazartesi
Diğer
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmüştü.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmüştü.

12 Haziran'da ABD Başkanı Donald Trump ile buluşmaya hazırlanan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bir başka tarihi randevuya daha imza atacak.

Rusya lideri Vladimir Putin, Kim'in Eylül ayında görüşmek üzere ülkesine davet etti. Liderler, iki ülke sınırındaki Vladivostok'ta bir araya gelebilir. Ancak taraflar diğer seçenekleri de halen görüşüyorlar.

  • 2017'de yaptığı füze testleriyle dünyayı titreten Kim Jong-un, yılbaşından bu yana yeni bir sayfa açmış durumda. Kore Yarımadası'nda bahar havası estiren adımlar peş peşe geldi, Kim önce ilk yurt dışı ziyaretini Çin'e gerçekleştirdi.

Ardından Güney Kore lideri Moon Jae-in ile iki tarihi randevuya imza attı, nükleer silah geliştirmeyi durduracağını tüm dünyaya ilan etti.

Bir kez iptal edilen Trump-Kim zirvesi, tarafların yoğun çabasıyla yeniden rayına oturdu. Dünya şimdi tarihi görüşmeyi merakla bekliyor.

#Rusya
#Kuzey Kore
#Kim Jong-un
#Vladivostok
6 yıl önce