|

Putin'in müttefikinden Avrupa'ya tehdit: İlk bombalanan Londra olacak

Rus devlet televizyonunda yayına katılan Putin'in yakın müttefiklerinden biri ve aynı zamanda Rus parlamentosunun savunma komitesi üyesi olan yedek general Andrey Gurulyov, Rusya'nın Varşova veya Berlin'i hedef almayacağını bunun yerine ilk Londra'ya füze atılacağını söyledi. Sunucular ise bu hareketin Üçüncü Dünya Savaşının çıkmasına sebep olabileceğini belirtti.

15:08 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 15:45 - 24/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
Andrey Gurulyov, Rus kanalında ilk olarak Londra'nın vurulacağını söyledi
Andrey Gurulyov, Rus kanalında ilk olarak Londra'nın vurulacağını söyledi

Rus devlet televizyonunda konuşan Andrey Gurulyov, olası bir Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa ilk vurulması gereken yerin Londra olacağını söyledi.

Putin yanlısı kıdemli komutan Gurulyov, "İlk hava operasyonu sırasında tüm düşman grubunu yok edeceğiz." diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Amerikalı veya İngiliz olmaları kimsenin umurunda olmayacak. Kesinlikle Varşova, Paris veya Berlin'den başlamayacağız. İlk vurulan Londra olacak. Kritik öneme sahip bölgeleri yok etme operasyonunun bir parçası olarak, Batı Avrupa'nın elektrik kaynakları kesilecek ve hareketsiz hale getirilecek."

"Tüm güç kaynağı siteleri yok edilecek. Üçüncü aşamada ise, soğukta, yiyeceksiz ve elektriksiz mücadeleye devam etme konusunda ABD'nin Batı Avrupa'ya ne diyeceğini bekliyorum. Onların kenarda nasıl kalacağını merak ediyorum. Kaba bir plan bu ve bazı anları kasıtlı olarak atlıyorum çünkü bunlar televizyonda tartışılmayacak."

#Rusya
#Ukrayna
#Putin
#İngiltere
#Londra
#Varşova
#Berlin
2 yıl önce