|

PYD Münbiç’te tünel kazıyor

Terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te hendek kazdığı ortaya çıktı. PYD'nin Fırat'ın doğusunda tırlardan 300 lira vergi aldığı ve böylece büyük miktarda para topladığı da tespit edilmişti. Örgüt, bölgedeki insanları sömürmeye devam ediyor.

Yeni Şafak
13:06 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 13:22 - 11/11/2018 Pazar
IHA
PYD/PKK, Suriye'nin Münbiç'te hendek kazdı.
PYD/PKK, Suriye'nin Münbiç'te hendek kazdı.

Terörist PYD/PKK, Suriye'nin kuzeyindeki faaliyetlerini sürdürüyor.

Terör örgütü PKK-PYD unsurlarının daha önce Zeytin Dalı Harekatı’nda kazdıkları tünellerin benzerini Münbiç çevresinde bulunan yüksek noktaya yapmaya çalıştıkları görüntülendi.

Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne mensup teröristler daha önce Zeytin Dalı Harekatı öncesi Afrin ve çevresinde oluşturdukları tünellerin bir benzerini yapmak için Münbiç çevresinde harekete geçti. Teröristler, kentin kırsalında bulunan yüksek noktalarda bir aracın rahatlıkla girebileceği şekilde tünel kazıları başlattı.



Teröristler, geçtiğimiz günlerde Münbiç ve çevresine hendek kazarken görüntülenmişti. Terörist grupların yapmaya çalıştıkları tünellerin fark edilmesinin ardından geçtiğimiz hafta bu bölge ateş altına alınmış ve teröristler bu bölgedeki çalışmalarını durdurmuştu. Ancak teröristler oluşturdukları noktalarda beklemeye devam ediyor.



#PYD
#Münbiç
#Tünel
5 yıl önce