|

PYD sivilleri IŞİD’li diye öldürüyor

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD Fırat nehrinin batısında ele geçirdiği bölgelerde sivil katliamlara başladı. Özellikle Münbiç’teki halk IŞİD ile işbirliği yaptığı iddiasıyla alıkonularak yargısız infaz edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2016 Salı
Güncelleme: 21:47 - 20/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'nin Halep iline bağlı Münbiç ilçesini kuşatan güçlerle hareket eden terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD, IŞİD ile işbirliği yaptığı iddiasıyla sivillere yönelik insan hakları ihlallerinde bulunuyor.



EVLERİ YIKILIYOR


Bölge halkından savaşmaya uygun gördüğü gençleri zorla silahaltına almaya çalışan örgüt, buna direnenlerin mallarını yağmalıyor ve keyfi şekilde alıkoyuyor. Örgütün en fazla kullandığı tehditlerden biri de ev yıkmak. Münbiç'in kuzeyindeki Um Adam, Doşan, Cessane, Dedat ve güneyindeki Hirbet El Rus ile Kabirce köylerinde onlarca sivil geçerli bir neden olmaksızın alıkonuldu.



YARGISIZ İNFAZLAR


PYD ele geçirdiği köylerdeki bazı sivilleri IŞİD militanı olduğu gerekçesiyle öldürüyor. Bunlardan biri olan Kalo Kıl Hassan'ın fotoğraflarına PYD medyasında yer verilmişti. Hassan'ın kardeşi Muhammed Kıl Hassan ise kardeşinin, Dedat köyünde PYD'li keskin nişancı tarafından kıyafeti sebebiyle öldürüldüğünü söyledi. Kardeşinin IŞİD'le hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Hassan, fotoğrafını çekip “IŞİD'in Tunuslu emiri” olarak sosyal medyada paylaştığını dile getirdi.


#PYD
#PKK
#IŞİD
#Münbiç
8 yıl önce