|

PYD'li teröristten 'yardım edin' tweeti

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO mensupları TSK'nın desteğiyle bölgede ilerleyişini sürdürürken, terör örgütü PKK/PYD'nin Avrupa'ya Twitter'dan dert yandığı ortaya çıktı. "Uluslararası toplum tarafından durdurulsun" ifadelerinin yer aldığı tweetle terör örgütü açık bir şekilde yardım istedi.

Yeni Şafak
10:41 - 21/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:54 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Münbiç'ten çekildiğini sosyal medya üzerinden fotoğraflarla duyuran PYD/YPG Fırat'ın doğusuna geçmek yerine Münbiç güneyine iniyor. PYD/YPG/PKK unsurları ise Afrin kantonundan doğuya doğru ilerlemenin yollarını arıyor. Son olarak Al Kufayr, Al Azrak ve Al Ghuz'un ÖSO'nun eline geçmesiyle birlikte El Bab'a giden yolları kapanan Afrin kantonu unsurlarının yeni hedefinin El Bab güneyinden doğuya doğru ilerleyip Kobani kantonuyla birleşmek olduğu belirtiliyor. Münbiç güneyine çekilen PYD'li teröristler ise El Bab yolu olarak bilinen Arimah-Bzagah yoluna doğru ilerlerken TSK'nın bu ilerleyişe izin vermeyeceğinden hareketle ikinci yol olarak Al Hutah üzerinden rejimin hakimiyetindeki Ayn El Bayda'ya ulaşmak ve burada Afrin kantonu unsurlarıyla birleşme planları yaptığı kaydediliyor.



PYD'liler dert yandı

PYD'liler müttefikleri olan ülkelere Twitter'dan seslendi. "Türkiye'nin yaptığı bu suç artık uluslararası toplum tarafından durdurulsun" ifadelerinin yer aldığı tweetler, terör örgütü yardım istedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi. Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen Cumhurbaşkanı, "Münbiç'i en kısa zamanda PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız" demişti.






#PYD
#PKK
#Münbiç
7 yıl önce