|

'PYD'ye silah vermek aptalca'

ABD'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Trump yönetiminin terör örgütü PKK/PYD'ye silah verme kararını 'aptalca' diye nitelendirdi. Ford, bu karar sonrası"Rakka’yı DEAŞ’tan alabiliriz ama El Kaide 4.0 sürümü karşımıza çıkabilir” dedi.

Yeni Şafak
10:52 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:35 - 5/06/2017 Pazartesi
Diğer
ABD'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford
ABD'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford

ABD’nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah vermesinin “aptalca” bir karar olduğunu söyledi.

Suriye’de çatışmalar başladığı 2011 yılında ABD’nin Şam Büyükelçiliği görevinde bulunan ve görevden ayrıldıktan sonra Washington Enstitüsü’nde uzman olarak çalışmaya başlayan Robert Ford, ABD'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı bir diğer terör örgütü PKK/PYD'yi kullanmasının telafisi olmayacak sonuçlar doğuracağını söyledi.

Habertürk'e konuşan Robert Ford, “Kısa vadede iyi olabilir ama orta ve uzun vadede çok kötü sonuçlar yaşanabilir. PYD çok hırslı, radikal hareketlere desteği artırabilir" dedi.

Ford, “Rakka'yı DEAŞ'tan alabiliriz ama buna karşılık El Kaide 4.0 sürümü karşımıza çıkabilir" ifadelerini kullandı.

“Ayrıca bu karar en önemli müttefiklerimizden olan Türkiye'yle sorun yaratıyor” diyen Robert Ford, şöyle devam etti:

“Türk hükümetinin bazı terör saldırılarının Rojava'dan düzenlendiğini ortaya koyan raporlarını okudum. Bunlar çok ciddi suçlamalar ama ABD hükümetinin bunlara yanıt verdiğini görmedim. Türkiye ciddi bir yanıtı hak ediyor. Ayrıca herkes şunu biliyor: Bugünün YPG'liler yarın PKK'lı olabilir" dedi.

Ford, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütü PKK/PYD konusunda ABD'ye yaptığı uyarılarda haklı olduğunu söyledi.

#Robert Ford
#ABD
#PKK/PYD
#Trump yönetimi
7 yıl önce