|

Rejimin harabeye çevirdiği kent: Dera

Suriye'de Dera kentinin merkez çarşısı, rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar nedeniyle adeta "insanların yaklaşmaya korktuğu" bir harabeye dönüştü.

Yeni Şafak
12:37 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:39 - 23/02/2015 Pazartesi
AA

Ülkedeki iç savaş öncesi kentin en hareketli ve uğrak yeri olan çarşı, yanan ve yarısı ya da tamamı yıkılan dükkanlarıyla savaşın yıkıcı etkisinin en fazla görüldüğü yerlerden biri haline geldi.


Dera'daki kumaş tüccarlarından Faris ez-Zabi,  rejim güçleri ve muhalifler arasındaki çatışmalar nedeniyle kentin merkezindeki Mahatta bölgesinde yüzde 70 oranında bir yıkımın söz konusu olduğunu söyledi.


Çatışmalar ve rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırılarından en çok hükümet binaları, çarşılar, bankalar ve bazı kurumların etkilendiğini aktaran Zabi, "Dera Belediye meclisi, çarşıları yeniden açmaya çalıştı ancak çatışmalar nedeniyle muvaffak olamadı. Çarşının yüksek bölümlerine yerleşen rejim güçlerine bağlı keskin nişancılar da bölgeye yaklaşan sivilleri hedef aldı" diye konuştu.


Bu arada son günlerde çıkan çatışmalarda muhalifler, Dera'nın merkezinde rejim güçlerinin bulunduğu bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiğini açıklamıştı.

#dera
#suriye
#esed rejimi
9 yıl önce