|

Ruhani Yemen planını Putin'e anlattı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İngiltere Başbakanı Cameron'la görüştü. Ruhani'nin, görüşme sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bölge ülkeleri, bölgedeki krizi tırmandıracak her türlü eylemden kaçınmalı” diye konuştu.

Yeni Şafak
19:24 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:38 - 26/03/2015 Perşembe

Cameron'ı ve Putin'i arayan Ruhani'nin, İran olarak bağımsız ülkelere karşı yapılan her türlü askeri müdahaleyi kınadıklarını belirttiği bildirildi. Görüşmede Ruhani; “Bölge ülkeleri, bölgedeki krizi tırmandıracak her türlü eylemden kaçınmalı" diye konuştu.



İran'ın Yemen'de 3 hedef için çaba gösterdiğini belirten Ruhani; “Yemen'e karşı yapılan askeri müdahaleleri durdurmak, teröristlerin yeniden faaliyete geçmesini önlemek ve kapsamlı bir milli hükümetin oluşturulmasını" ülkesinin hedefleri olarak sıraladı.



İki lider arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinde, aralarında İngiltere'nin de bulunduğu dünya güçleri ile İran arasında Tahran'ın nükleer programı konusunda İsviçre'de devam edem nükleer müzakereler de ele alındı.



Cameron'ı ve Putin'i arayan Ruhani'nin, İran olarak bağımsız ülkelere karşı yapılan her türlü askeri müdahaleyi kınadıklarını belirttiği bildirildi. Görüşmede Ruhani; “Bölge ülkeleri, bölgedeki krizi tırmandıracak her türlü eylemden kaçınmalı" diye konuştu.\n KÜBRA TÜRK 2015-03-26T19:31:07.2858961+02:00 Cameron'ı ve Putin'i arayan Ruhani'nin, İran olarak bağımsız ülkelere karşı yapılan her türlü askeri müdahaleyi kınadıklarını belirttiği bildirildi. Görüşmede Ruhani; “Bölge ülkeleri, bölgedeki krizi tırmandıracak her türlü eylemden kaçınmalı" diye konuştu.\n


Suriye müttefikleri Yemen'i konuştu


Kremlin Basın Servisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani'nin telefon görüşmesi sırasında, Yemen'de yaşananları ve ikili işbirliğini masaya yatırdıklarını bildirdi.



Kremlin'den yapılan açıklamada, “Putin ve Ruhani, Yemen'de yaşanan durum hakkında fikir alışverişinde bulundular. Rusya askeri eylemlerin en kısa zamanda sona ermesinin ve krizin barışçıl yollardan çözülmesi için çaba sarf edilmesinin önemine dikkat çekti" ifadeleri yer aldı.




#iran
#suriye
#ruhani putini aradı
#ruhani putin cameron
9 yıl önce