|

Rusya: Affetmeyeceğiz

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, Moskova’nın eski Rus ajan Sergey Skripal’in sinir gazıyla zehirlenmesi davası ile ilgili Londra’nın sergilediği tavrı unutmayacağını ve bu tavrın affedilmeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko
​Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko

Rus NTV televizyonuna konuşan Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, “Tarafımıza ültimatom niteliğinde suçlamalar yöneltildi. Bu tür şeyleri affetmeyiz. Çok aktif bir çalışma yapacağız, elbette hukuk çerçevesinde” ifadelerini kullandı.

JOHNSON’DAN KANIT İDDİASI

İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İngiltere’nin elinde, Rusya’nın son 10 senedir ‘Noviçok’ isimli sinir gazı stoğu yaptığına ilişkin kanıt olduğunu iddia etti. Johnson ayrıca, Skripal ve kızının zehirlenmesine sebep olduğunu söyledikleri maddenin numunelerini, yarın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (OPCW) sunacaklarını da belirtti.

MOSKOVA HAFİFE ALDI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Moskova’nın Batı’nın azmini hafife aldığını söylemişti. Geçtiğimiz Perşembe günü İngiltere’nin ajan kriziyle ilgili NATO karargahındaki bilgilendirme toplantısı sonrasında konuşan Jens Stoltenberg, saldırıyı, kabul edilemez olarak niteleyerek, “Bunun medeni dünyada yeri yok” ifadelerini kullandı.

#Aleksandr Yakovenko
#Moskova
#Jens Stoltenberg
#Rusya
#İngiltere
6 yıl önce