|

Rusya değirmenleri vuruyor

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan belde, köy ve cephe hatlarına yoğun saldırı başlattı. Rus savaş uçakları insani yardım yolundaki araçlara saldırırken Deyr Cemal'de de un değirmenlerini bombaladı.

Yeni Şafak
17:04 - 4/12/2015 Cuma
Güncelleme: 15:12 - 4/12/2015 Cuma
AA

Suriye'de Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde olan belde, köy ve cephe hatlarına yoğun saldırı başlattığı bildirildi.



Yerel kaynaklar, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki PYD militanlarına hava desteği sağladığını, militanların ise karadan muhaliflerin elindeki Deyr Cemal beldesine saldırdığını aktardı.



Aynı bölgeye hava saldırısında ise ölen ve yaralananların olduğunu bildiren kaynaklar, ''Rus savaş uçakları insani yardım yolundaki araçlara da saldırdı. Saldırıda çok sayıda yangın çıktı'' dedi.


''Ruslar saldırı yerine giden sivil savuna ekibine saldırdı''


Rus uçaklarının Deyr Cemal'in çevresindeki İhsin ve Kafr Nasih köyüne giden sivil savunma ekibine saldırdığını saldırıda ekipten yaralananların da olduğunu aktaran kaynaklara göre ''Rus uçakları Halep'in kuzeyinde muhaliflerin DAEŞ'le olan cephe hatlarına da saldırıyor. Ruslar bugün de muhaliflerin DAEŞ güçlerinin cephe hattına giden yolları bombaladı. Deyr Cemal'de de un değirmenlerine saldırdı.'' .



"İhris'teki muhalif birliklerin havan topu ve doçkalarla DAEŞ'e saldırdığını" aktaran kaynaklar, "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının da muhaliflere havadan destek verdiğini" dile getirdi.



Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Türkiye sınırı ve Halep arasındaki koridoru kapatmak amacıyla terör örgütleri PYD ve DAEŞ'in ilerleyişine destek veriyor.



Teör örgütü DAEŞ önceki gün de Rusya'nın hava desteğiyle Soran'dan ilerleyerek, Azez güneydoğusunda muhaliflerin kontrolündeki Kafra ve Cariz köylerinin kontrolünü ele geçirmişti



#Suriye'
#Deyr Cemal
8 yıl önce