|

Rusya'dan geri adım: Böyle bir planımız yok

24 Şubat sabahı 06.00'da Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş son sürat devam ederken Kremlin'den flaş açıklamalar geldi. Rusya 'özel askeri operasyon' olarak nitelendirdiği savaşın hedeflerini açıklamış, bu hedefler arasında Ukrayna hükümetinin değiştirilmesi de yer almıştı. Savaşın dokuzuncu ayında Rusya'dan 'U' dönüşü gibi bir açıklama geldi. Kremlin böyle bir hedeflerinin olmadığını duyurdu.

09:20 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 09:23 - 23/11/2022 Çarşamba
Diğer
Rusya Devlet Başkanı Putin
Rusya Devlet Başkanı Putin

Dünyanın gözü kulağı 24 Şubat'tan beri Ukrayna'dan gelen haberlerde.

24 Şubat sabahı 06.00'da Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş son sürat devam ederken Kremlin'den flaş açıklamalar geldi.

Rusya 'özel askeri operasyon' olarak nitelendirdiği savaşın hedeflerini açıklamış, bu hedefler arasında Ukrayna hükümetinin değiştirilmesi de yer almıştı.

Savaşın dokuzuncu ayında Rusya'dan 'U' dönüşü gibi bir açıklama geldi. Kremlin böyle bir hedeflerinin olmadığını duyurdu.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın 'özel askeri operasyonun' Ukrayna'daki hükümeti değiştirmeyi hedeflemediğini söyledi.

Putin'in Ukrayna'yı işgalinin amaçlarından birinin Ukrayna'da rejim değişikliği olup olmadığı sorulduğunda Peskov, 'Hayır, başkan bundan zaten bahsetti' yanıtını verdi.

TAARRUZ EMRİNİ ZELENSKI VERDİ

Kremlin açıklamaları Rusya'nın sahada kayıplar vermesinin ardından geldi. Zelenski, Herson yönüne başlatılan saldırıdan sadece birkaç saat sonra Kırım'ı geri alma sözü vermişti.

Geçtiğimiz haftalarda Rus güçlerinin çekilmesinin ardından Ukrayna kuvvetleri kenti geri almıştı.

Herson'un geri alınması işgal altındaki diğer şehirler için de umudu artırmış durumda.

Ayrıca kentin alınması Zelenski'nin işaret ettiği Kırım yolunun açılmasını sağladığı belirtiliyor.

Bu nedenle Herson 'Kırım'ın anahtarı' olarak da nitelendiriliyor. Zira askeri uzmanlar kış aylarında ilerlemenin daha da zorlaşacağı yorumunda bulunuyor.


#Rusya
#Ukrayna
1 yıl önce