|

Şartlı tahliyeye savcılık engeli

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah hakkında verilen şartlı tahliye kararı, İsrail Başsavcılığının itirazı nedeniyle bugünkü duruşmaya ertelendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 01:46 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Şeyh Raid Salah'ın duruşması, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Şeyh Raid Salah'ın duruşması, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hayfa kentinde bulunan Sulh Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada İsrailli yargıç, Şeyh Raid Salah’ın savunma heyetini dinledikten sonra, geçen pazar günü verdiği şartlı tahliye kararını okudu. Ancak İsrailli yargıç, savcının itirazı üzerine, mahkemenin bugün görülecek duruşma ile savcılığın itirazını değerlendireceğine karar verdi.

SAVCININ İTİRAZI DEĞERLENDİRİLECEK

Duruşma sonrası savunma heyeti adına basın açıklaması yapan Şeyh Salah’ın avukatlarından Halid Zabarka, “Mahkeme, bir kez daha toplanarak, savcılığın itirazını değerlendirecek ve kesin kararını verecektir” dedi.

SİYASİLERİN MÜDAHALESİ VAR

İsrail makamlarının mahkemeye dolaylı dahlinin olduğuna dikkati çeken Zabarka, “İsrailli siyasilerinin mahkeme heyetinin Şeyh Salah’ı hapiste tutmaları için dolaylı emri var. Çok açık bir şekilde Şeyh Salah’ın dosyasının tamamen kapanmasına rağmen, İsrailli siyasilerin dahli, tutukluluğunun sürmesini sağlıyor” diye konuştu.

NETANYAHU ENGELLİYOR

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Şeyh Salah’ın tutukluluğuna doğrudan müdahil olduğunu ima etti. Netanyahu’nun İsrail istihbaratını ve diğer devlet organlarını İslami Hareket’e karşı kullandığını belirten Şeyh Hatib, “Şeyh Raid Salah, 11 aydır hapiste tutuluyor. Şeyh Salah ile ilgili bugün alınan karar tamamen siyasidir” dedi.

#Şeyh Raid Salah
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce