|

Sisi korkusundan o ülkeye gidemedi

Mısır'da darbeyle göreve gelen Cumhurbaşkanı Sisi, Güney Afrika Cumhuriye'tine yapacağı ziyareti iptal etti. 25. Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak için başkent Johannesburg'a gidecek olan Sisi için ülkedeki birçok STK'dan 'gözaltına alınsın çağrısı yapılmıştı.

Yeni Şafak
08:34 - 11/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:41 - 11/06/2015 Perşembe
AA

Güney Afrika'daki bazı hukuk dernekleri ve medya kuruluşları, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin 25. Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak için Johannesburg'a geldiğinde gözaltına alınmasını istedi. Cunta lideri Sisi, gözaltı çağrısının üzerine bu ziyaretini iptal ettiğini duyurdu.



Sisi buraya gelir gelmez...


Güney Afrika Müslüman Hukukçular Derneği üyesi Yousha Tayoub, dernek olarak ülkedeki ilgili birimlere Sisi'nin Johannesburg'a ulaşır ulaşmaz gözaltına alınması yönünde teklif sunduklarını söylemişti.



"Adalet için bir fırsat"


Sisi'nin savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediğine yönelik deliller olduğunu savunan Tayoub, "Sisi'nin Güney Afrika ziyareti, adalete sevk edilmesi ve yargılanması için bir fırsat" dedi.



Güney Afrika Medya Birliği Sözcüsü İbrahim Favda da Sisi'nin ülkeye gelir gelmez gözaltına alınmasını istediklerini belirtti.



Mısır'da işlediği suçlar nedeniyle Sisi hakkında yasal işlem başlatılması gerektiğini dile getiren Favda, Sisi'nin 2013'ten bu yana halkına karşı gerçekleştirdiği baskıcı ve keyfi uygulamalarının uluslararası kurumlarca da kınandığını dile getirdi.

#Afrika Birliği Zirvesi
#Sisi
#Güney Afrika
9 yıl önce