Sistani’den Papa’ya teşekkür

00:00, 07/03/2021, PazarG: Güncelleme: 02:56, 07/03/2021, Pazar
Yeni Şafak
Sistani’den Papa’ya teşekkür
Irak ziyaretini sürdüren Papa Franciscus, Sistani ile dün sabah Necef’teki evinde bir araya geldi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Irak’taki Şiilerin lideri Ali es-Sistani ile Necef’teki evinde görüştü. Sistani’nin ofisinden yapılan açıklamada görüşmede “savaş, şiddet, ekonomik abluka, yerinden edilme ve sosyal adalet eksikliği”nin konuşulduğu belirtildi. Sistani, Irak’ı ziyareti dolayısıyla Papa’ya teşekkür etti.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un Irak’ta Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile insanlığın günümüzde karşı karşıya olduğu büyük zorlukları görüştüğü bildirildi. Irak ziyaretini sürdüren Papa Franciscus, Sistani ile dün sabah Necef’teki evinde bir araya geldi
. Sistani’nin ofisinden tarihi ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, çağımızda insanlığın ve ibadet yerlerinin karşılaştığı büyük zorluklar ve bunların üstesinden gelmede Allah’a olan inancın ve yüksek ahlaki değerlere bağlılığın rolünün ele alındığı belirtildi.
  • Görüşmede Sistani, başta işgal altındaki Filistin halkı olmak üzere farklı ülkelerdeki birçok insanın, özellikle savaş, şiddet eylemleri, ekonomik abluka, yerinden edilme, baskı, yoksulluk, dini ve entelektüel zulüm, temel özgürlüklerin bastırılması ve sosyal adaletin yokluğundan dolayı sorunlar yaşadığını dile getirdi.
    Ülkedeki Hristiyanların diğer Iraklılar gibi tüm haklara sahip olması ve güven içinde yaşamasını önemsediğini aktaran Sistani, Irak’ı ziyaretinden dolayı Papa’ya teşekkür etti.

DİNİ GRUP TEMSİLCİLERİYLE BİRARADA

Öte yandan Papa, Hazreti İbrahim’in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye’deki antik Ur kentini de ziyaret etti. Irak’taki dini gruplarının temsilcileriyle bir araya gelen Papa Francis,
“Biz, İbrahim’in torunlarıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizden ayrı çalışmamalıyız. Bu toprakları birlikte ihya edebiliriz. Terör, dini kullanıyor. Biz de, dinin bir kılıf olarak kullanılmasına izin vermemeliyiz. Terör, tarihin bir parçası olan Irak’a da saldırdı. Din ve fikir çeşitliliğini, özgürlüğünü savunmalıyız”
ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Papa,
“Kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz. Barışçıl yaşamı inşa etmeden ve birbirimize destek çıkmadan barış gelmez”
dedi.
Başlıklar :​SistaniPapaIrak
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026