|

Siviller Halep’e doğru gidiyor

PKK ve uzantılarının baskılarıyla Suriye’de yaşam mücadelesi veren siviller, operasyonla birlikte rahat bir nefes aldı. Zeytin Dalı ile birlikte PKK’nın elinden kurtulmayı başaran binlerce sivil, Afrin’den Halep’e doğru kaçmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 04:42 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Binlerce sivil, Afrin’den Halep’e doğru kaçmaya başladı.
Binlerce sivil, Afrin’den Halep’e doğru kaçmaya başladı.

Tüm bu gelişmeler ışığında operasyonun ilk dakikalarından itibaren sivilleri koruma gayreti güden TSK, olası sivil göçü için Azez’de çadır kent kurmaya başladı. Çadır kentin organizasyonunu Kızılay üstlendi. Sivilleri canlı kalkan yapmak için ailelerin ilçeden ayrılmasına izin vermeyen teröristler, Esed rejimiyle anlaşmış ve rejim, Afrin’den Halep’e giden yolları kapatmıştı. Terör örgütü yine de kara propaganda için çocukları ve kadınları kullanmaktan çekinmiyor. Teröristlerin sivil halkı TSK’nın hedef alabileceği noktalara silah zoruyla götürüp onların buralarda bombaların hedefi olmasını sağlamaya çalıştığı belirtiliyor. Güneydoğu’daki hendek-barikat eylemleri sırasında kullandığı yöntemin aynısını Afrin’de de denemeye girişen PKK, kadın ve çocukları kara operasyonu sırasında da kurşunların önüne atmak istiyor. Çok sayıda aileden silah zoruyla kaçırdığı çocukları çatışmalarda en ön cepheye sürme planı yapan teröristler, ölen ya da yaralanan çocukların görselleriyle de uluslararası alanda kara propaganda faaliyetine girişecek. Örgüt ayrıca, cephe hattındaki teröristlere “Sivil halktan biri gibi giyinin” talimatı iletti.


PYD safları çözülüyor

Bombaların düşmeye başlamasıyla PKK/PYD’de çözülme başladı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) akşam saatlerinde bazı PKK üyelerinin kendilerine sığındığını açıkladı. Mare’deki muhaliflere teslim olan PKK’lıların bazılarının çocuk yaşlarda olduğu açıklandı. Örgüt, çocuk yaştaki kız ve erkekleri doğrudan cephe hatlarına sürmüştü.

#TSK
#Türkiye
#Afrin
6 yıl önce
default-profile-img