|

Somali’den BAE’ye taviz yok

Somali, ülkedeki yıkıcı grupları destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik tavrını sertleştirdi. Askeri eğitim anlaşmasını iptal eden Somali hükümeti, ülkeden çıkarken bagaj kontrolünü reddeden askerlerin uçağına da uçuş izni vermedi. Geçen hafta, BAE’nin ülkeye yasadışı giren 9 milyon dolarına da el koyulmuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:29 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
BAE Mogadişu’da suçüstü yakalamış Somali hükümeti para dolu valizlere el koymuştu.
BAE Mogadişu’da suçüstü yakalamış Somali hükümeti para dolu valizlere el koymuştu.

Somali ve Ortadoğu'nun çıbanbaşı ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yeni bir krizin yaşandığı ortaya çıktı. Mahalli haber sitesi Mareeg'in haberine göre, Somalili yetkililer, BAE'ye bağlı askeri eğitim personelin bagajlarını aranması için teslim etmemesi üzerine, Bosaso Havalimanı'ndan kalkması planlanan BAE'ye ait uçağa uçuş izni vermedi.

BAE Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Somali hükümeti, geçtiğimiz hafta ülkeye yasa dışı yollardan 9 milyon dolarlık nakit sokmaya çalışan BAE’ye ait bir uçağın havalimanında yakalandığını bildirmişti. Paranın nereye ya da kime gönderilmek istenildiğine dair soruşturma başlatılmış, ilerleyen günlerde, Somali'nin BAE ile askeri bağlarını kopardığı duyrulmuştu.



#Somali
#Birleşik Arap Emirlikleri
6 yıl önce