|

Suriye çözümünde kadınların rolü önemli

Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde konuşan BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriyeli Kadınlar Barış ve Demokrasi Girişimi temsilcileri ile görüştü. Mistura: "Kadınların, Suriye krizinin çözümünde üstleneceği liderlik ve çözüm sürecine katılımı kritik öneme sahip"

Yeni Şafak
20:13 - 11/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:50 - 11/05/2015 Pazartesi
AA

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında, Suriyeli Kadınlar Barış ve Demokrasi Girişimi (SWIPD) temsilcileri ile bir araya geldi.



BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada Mistura; "Kadınların, Suriye krizinin çözümünde üstleneceği liderlik ve çözüm sürecine katılımı kritik öneme sahip" ifadesini kullandı.



Mistura, "Kadınların ve çocukların, Suriye'nin geleceğini şekillendirmede oynayacağı rol her zamankinden daha önemli hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.



Öte yandan, Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriye Demokratik Değişim Ulusal Koordinasyon Komitesi (NCC) Başkan Yardımcısı Haytham Manna ile de bir görüşme gerçekleştirdi.



Elçiler, temsilciler ve uzmanlar seviyesinde 5 Mayıs'ta başlayan ve taraflarla ayrı ayrı yapılan Suriye görüşmelerinin 4 ila 6 hafta sürmesi bekleniyor.



Mistura, Suriye görüşmelerine rejim dışında 40'ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiğini ve bunlar arasında Suriye'ye komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurbanlar, siviller, diasporalar ve dini liderler bulunduğunu ifade etmişti.

#Suriye
#Staffan de Mistura
#BM
#Cenevre
9 yıl önce