|

Suriyeli muhaliflerden BM'ye Helep mektubu

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, Halep'te halkın açlıktan ölümle burun buruna yaşadığına işaret ederek, BM'ye harekete geçme çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
11:33 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:45 - 27/07/2016 Çarşamba
AA

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Halep'teki insani duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin, kuşattığı şehirde son hastaneleri ve tıbbı tesisleri de imha ettiğini hatırlattı.



Açlık,susuzluk, ilaç ve sağlık imkanlarının yokluğu sıkıntısı

Mektubunda, "İki haftadır Esed rejimi, Rusya ve İran acımasızca Halep'e saldırıyor ve sivil halkı göç etmeye zorluyor. Esed ve Rusya'nın 24 Temmuz'daki barbar saldırısı şehirde geride kalan tüm hastaneleri yok etti." ifadesini kullanan Hicab, rejimin ve Rusya'nın önce bombardımanlarla, sonra açlık, susuzluğun yanı sıra ilaç ve sağlık imkanlarının yokluğu ile Halep halkını ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydetti.



BM'ye Sivillerin korunması talebi

BM'nin beş yıldır acı çeken, ölüm ve yıkımla yüz yüze bırakılan halkın sesini duymadığını belirten Hicab, mektupta, "Uluslararası toplumu Suriyeli sivillerin korunması konusundaki sorumluluğuna saygıya çağırıyoruz. Yeryüzünde kahraman Suriye halkından daha çok bu korumaya ihtiyacı olan bir halk yok." ifadesine yer verdi.



Hicab, MYK olarak BM'den taleplerini "sivil ayrımı gözetmeksizin yapılan hava saldırılarına son verilerek sivillerin korunması, Halep dahil rejimin kuşatmasının kırılması ve Suriye halkına insani yardım ulaştırılması ile işlenen savaş suçlarının cezasız bırakılmaması" olarak sıraladı.







#Ban Ki-mun
#Başkan
#BM Genel Sekreteri
#Halep
#mektup
#Müzakere Yüksek Komitesi
#MYK
#Riyad Hicab
8 yıl önce