|

Taarruz coşkusu

Zeytin Dalı Harekâtı ile birlikte ÖSO savaşçıları da Afrin’e yönelik taarruza başladı. Operasyondan saatler önce Azez bölgesine geçen ÖSO güçleri, ordu nizamına girdi, Türk bayrakları ve ÖSO bayraklarıyla içtima düzeni aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 02:49 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ehli Diyar Grubu Başkanı İbrahim Sadık Sellum, Yeni Şafak’a konuştu.
Ehli Diyar Grubu Başkanı İbrahim Sadık Sellum, Yeni Şafak’a konuştu.

Önceki gece geç saatlerde gövde gösterisi yapan muhalifler, Afrin’in doğusunda düzenlenen coşkulu bir törenle topraklarını teröristlerden temizlemek üzere kararlılık mesajı verdi. Bu arada Suriye PKK’sıyla son iki yıldır verilen mücadelede ön saflarda bulunan Ehli Diyar Grubu Başkanı İbrahim Sadık Sellum, Yeni Şafak’a konuştu. Bölgede binlerce gencin PKK ile savaşmak üzere Afrin’e geldiğini ifade eden Sellum, “Hama’dan, Dera’dan, Deyrizor’dan, Lazkiye’den, Rakka’dan İdlib’den binlerce Suriyeli genç PKK ile savaşmak için bölgeye geliyor. Binlerce gönüllü, Türk askeriyle birlikte terör örgütüne karşı savaşma arzusu içerisinde” dedi. Afrin operasyonunda 5 kritik bölgeye dikkat çeken Sellum, “Raco, Cinderes, Kefercenne, Bülbül, Şaran, Mabadlı ve Meydanki terör örgütünün tüm insan, silah ve cephane yığınağı olan yerler. Afrin merkeze ulaşmak bizim için sorun teşkil etmeyecek” ifadelerini kullandı. “TSK ile birlikte yaptığımız operasyonda PKK için sürprizlerimiz var” diyen Sellum, şunları söyledi:

SÜRPRİZLERİMİZ VAR

“3 askeri plan yaptık ve TSK’dan da alacağımız destekle PKK’ya büyük bozgun yaşatacağız. Bu sefer PKK’nın karşısında kirli hesaplarla Suriye’ye taşınan DEAŞ olmayacak ve ABD uçakları da onlara beldelerimizi teslim etmeyecek. Türkiye ile aynı mevzide teröristlere karşı savaşmak bizim için büyük şeref. Afrin bizim için öğretici ve önemli bir tecrübe olacak. Çete sürüsü PKK’ya Esed kanadından da militan desteği geliyor. Esed için çalışan bazı milis gruplar Afrin’e girdi.”

#Türkiye
#Afrin
#ÖSO
6 yıl önce