|

Teslim oldu

PKK/PYD’nin sözcülerinden Talal Silo, terör örgütünden kaçarak, ÖSO’nun kontrolündeki Cerablus’a sığındı. Türkiye sınırına getirilen Silo, istihbarat birimlerine verdiği ilk ifadede, “PKK’lılardan oluşan SDG’nin çökmesine birkaç ay kaldı” dediği iddia edildi. Silo’nun ABD, PKK, DEAŞ ilişkisine dair kritik bilgiler vermesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:07 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
PYD sözcüsü Talal Silo ÖSO’ya teslim oldu
PYD sözcüsü Talal Silo ÖSO’ya teslim oldu

Suriye’de SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD’nin sözcülerinden Talal Silo örgütten ayrıldı. Önceki akşam bulunduğu noktadan kaçarak Özgür Suriye Ordusu hakimiyetindeki Cerablus’a sığınan Silo, güvenlik birimlerince sorgulanıyor. Daha önce iki oğlu Türk güvenlik birimlerince ele geçirilen Silo'nun örgüt içinde 'ihanetle' suçlandığı ve kendisine yönelik tehdidin artması üzerine Türkiye'ye sığındığı belirtiliyor. Güvenlik önlemleri eşliğinde Gaziantep'e getirilen Silo'nun ilk sorgusunda “PKK’lılardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri’nin çökmesine yalnızca birkaç ay kaldı” dediği iddia edildi. Aslen Çobanbey doğumlu Suriye Türkmeni olan Silo’nun, ABD-PKK ve DEAŞ-PKK ilişkisine dair önemli bilgiler vermesi bekleniyor. Silo, ABD’nin DEAŞ’ı bahane ederek bölgeye PKK’yı yerleştirdiği süreçte terör örgütünün içinde aktif görevler almıştı.


O PKK’LIYA YENİ GÖREV

Bu arada Suriye PKK’sının eski sözcülerinden Redur Halil’in de SDG’nin dış ilişkiler sorumlusu olarak ‘atandığı’ öğrenildi. Sözde atama, PKK/PYD’nin SDG ile doğrudan ilişkisini bir kez daha ortaya koydu. Amerikalı general Raymond Thomas’ın temmuz ayında ifşa ettiği üzere, SDG ismi, PKK/PYD ya da YPG’nin meşru siyasi bir taraf olarak masaya oturtulması amacıyla ortaya atılmıştı. SDG isimli, PKK/PYD’den bağımsız bir örgüt hiçbir zaman var olmadı. Örgütün, 12 Ekim 2015’te bir miktar Arap savaşçıyı paralı asker olarak yanına almasıyla oluşturulan sözde SDG’de tüm yönetim kadrosu ABD destekli PKK’lılardan müteşekkil durumda.

#PKK
#PYD
#ÖSO
#Talal Silo
6 yıl önce