|

Tiyatro mahkemeden skandal ceza

İşgalci güç İsrail tarafından 19 Aralık’ta gözaltına alınan ve duruşması dünyadan saklanan Filistin’in ‘cesuz kızı’ Ahed Tamimi'ye skandal ceza verildi. İsrail askeri mahkemesi Ahed'e 8 ay hapis cezası verdi. İsrail, duruşmayı halka kapalı gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:56 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi
Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi

İsrail mahkemesi Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi'ye 8 ay hapis cezası verdi. Dünyanın Tamimi'ye olan desteğinden korkan İsrail, mahkemenin halka açık olması talebini, yetkisizlik nedeniyle ve 'kendisinin yararına olacağı' bahanesiyle kabul etmedi. Mahkemenin "tiyatro"dan ibaret olduğunu belirten baba Basim et-Temimi, "Mahkemeler göz boyamak için yapılıyor, adalet beklemek mümkün değil" dedi.


KAMUOYUNDAN GİZLENİYOR

Tamimi’nin davasına dünya kamuoyunun gösterdiği ilgiden rahatsızlık duyan İsrail, daha önce de ilgiyi azaltmak için duruşmaları iki kez ertelemişti. İşgal altındaki Batı Şeria’nın Nebi Salih kasabasında bulunan evinin avlusuna zorla giren İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayınlanan Ahed’in, İsrail askerlerine “saldırı” ile suçlandığı belirtiliyor. Videoda Ahed’in yanında olduğu görülen kuzeni Nur et-Tamimi de daha sonra gözaltına alınmıştı.


Türkiye’den Ahed’e destek

3 aydır tutuklu olan Filistin’in cesur kızı Tamimi’nin serbest bırakılması için tüm dünyadan destek gelirken, Türkiye’deki ‘Üniversite Gençliği’ adlı grup da protesto gösterisi düzenledi. İstanbul Üniversitesi önünde gerçekleştirilen eylemde grup, 5 dakika boyunca sessizlik duruşu gerçekleştirdi. Üniversite öğrencileri ise Tamimi’nin serbest bırakılması için sosyal medyada ‘#FreeAhedTamimi, #AhedİçinÖzgürlük’ hashtagleriyle kampanya düzenledi.

#İSrail
#Filistin
#Ahed Tamimi
6 yıl önce