|

Trump yalan söyledi

FBI eski direktörü James Comey, Kongre’deki ifadesinde ABD Başkan Trump’ı FBI hakkında yalan söylemekle itham etti. Beyaz Saray ise tepki göstererek "Başkan yalancı değil" açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
James Comey
James Comey

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eski Direktörü James Comey, ABD Kongresindeki ifadesinde, Trump'ın “görevine son verildikten sonra kendisini karaladığını” ve “FBI hakkında yalan söylediğini” öne sürdü. Comey, Trump’ın Rusya soruşturmasında hiçbir zaman adının geçmediğini, bunu kendisine birkaç kez ifade ettiğini kaydetti.

‘FLYNN SORUŞTURMASINI BİTİR’ DEDİ

Comey, Trump’ın kendisinden “Rusya soruşturmasını sona erdirmesi” talebinde bulunmadığını, ancak eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın sona erdirilmesini istediğini söyledi. Trump’ın bu isteği karşısında şaşırdığını söyleyen Comey, meslektaşlarının da bu taleple ilgili endişe duyduğunu anlattı. Comey, “General Flynn, hakkında devam eden bir FBI soruşturması vardı. Bundan dolayı talebi çok rahatsız edici buldum.” dedi. Önceki başkanlar dönemindeki özel görüşmelerle ilgili bilgi notu tutma ihtiyacı duymadığını anlatan Comey, ancak yalan söyleyebileceğini düşündüğü için ve “bir gün kendisini ve FBI’ın bütünlüğünü savunması gerekebilir” diye Trump ile görüşmelerini kayıt altına aldığını belirtti. “Rusya’nın seçimlere siber saldırı ile müdahale ettiğine ilk günden beri şüphem yok.” diyen Comey, ancak saldırıların seçim sonuçlarını etkilemediğini vurguladı.

BAŞKAN YALANCI DEĞİL!

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Sanders ise, Comey’nin, “Trump FBI hakkında yalan söyledi” sözlerine tepki gösterdi. Sanders, “Çok net olarak söyleyebilirim ki Başkan yalancı değil ve bu sorunun yöneltilmesi aşağılayıcı” dedi. Trump'ın avukatı Marc Kasowitz de Comey'i yalancılıkla suçlayarak, “Başkan, Comey'den, Flynn de dahil hiç kimseyle ilgili soruşturmayı sona erdirmesini asla talep etmedi” dedi.

#ABD
#Donald Trump
#FBI
#James Comey
7 yıl önce