|

Trump yönetiminde çatlak: Sessions istifa etmeyi teklif etti

ABD Başkanı Donald Trump ile Adalet Bakanı Jeff Sessions arasında Rusya soruşturması ve seyahat yasağı tartışmaları nedeniyle büyük bir gerilimin yaşandığı iddia edildi. Sessions'ın yaşanan gerilimin ardından Trump'a istifa edeceğini ilettiği ancak Trump'ın bunu reddettiği ifade edildi.

Yeni Şafak
10:59 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:26 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump ve Adalet Bakanı Jeff Sessions
ABD Başkanı Donald Trump ve Adalet Bakanı Jeff Sessions

ABD Başkanı Donald Trump ile Adalet Bakanı Jeff Sessions arasında büyük bir krizin yaşandığı ve Sessions’ın istifa etmeyi teklif ettiği iddia edildi.

Washington Post’ta yer alan habere göre Trump ile Sessions arasındaki kriz Adalet Bakanı’nın Mart ayında başlayan Rusya ile ilgili soruşturmadan çekildiğini açıklamasından sonra başladı. Mart ayında Trump’ın ekibinin Rusya ile bağlantıları olduğu iddiası ortaya atılmış ve Sessions’ın da iki defa Rus Büyükelçi Sergey Kislyak ile görüştüğü iddia edilmişti. İddiaların ardından Trump karşıtları Session’ın istifasını isterken, Adalet Bakanı ise Rusya ile ilgili soruşturmalardan çekildiğini açıklamıştı.

Sessions’ın soruşturmalardan çekilme kararını Başkan Trump’a bildirmeden basın ile paylaştığı ve bu nedenle ikili arasında büyük bir krizin patlak verildiği iddia edildi.

Seyahat yasağı tartışması krize yol açtı

Trump ile Adalaet Bakanı Sessions arasında gerilime neden olan ikinci konun ise Trump’ın 7 Müslüman ülkeye yönelik getirmeyi planladığı seyahat yasağının federal mahkemelerine takılması olduğu iddia ediliyor. Sessions’in yaşanan gerilim sonrası istifa etmeyi teklif ettiği ancak Trump’ın bunu reddettiği belirtildi.

Washington Post’un Beyaz Saray’a yakın iki kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, Sessions’ın bu kararı gergin geçen bir toplantının ardından Başkan Trump’a ilettiği belirtildi. Trump’ın da Sessions’ın son kararlarını beğenmese de halen kendisine inandığını söylediği iddia edildi.


#ABD
#Donald Trump
#Jeff Sessions
#Rusya soruşturması
#Seyahat yasağı
7 yıl önce