|

Trump’a kötü haber

ABD Başkanı Trump, Adalet bakanına seslenerek Rusya soruşturmasını kapatma çağrısı yaptı. Trump’ın çağrısı, ülkede ‘soruşturmayı engelleme’ tartışmalarını gündemin merkezine oturturken ABD Başkanı’na kötü haber geldi. CNN kanalı, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in ABD Başkanı’nı yüz yüze sorgulamak istediğini duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 02:42 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
​ABD Başkanı Trump
​ABD Başkanı Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturmasıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında Adalet Bakanı’na soruşturmayı sonlandırma çağrısında bulundu. ABD Başkanı Trump, Twitter paylaşımında, “Bu berbat bir durum ve ülkemizi daha fazla lekelemeden önce Adalet Bakanı Jeff Sessions bu Uydurma Cadı Avı’nı derhal durdurmalı” ifadelerini kullandı. Trump’ın çağrısı ülkede ‘soruşturmayı engelleme’ tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi.

‘TWEET TALİMAT DEĞİLDİ’

2016’daki ABD seçimlerine müdahale iddiası ve Rus hükümetiyle, Trump’ın seçim kampanyasının bir bağlantısı olup olmadığına dair soruşturmayı özel yetkili savcı Robert Mueller yürütürken, Mueller’in ekibinin de Trump’ın soruşturmayı engelleyip engellemediği yönünde bir soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise Trump’ın tweetinin bir talimat olmadığını sadece kişisel görüş belirttiğini ifade etti. Trump’ın soruşturmayı durdurma çağrısı yaptığı Adalet Bakanı Sessions, geçtiğimiz yıl soruşturmadan kendi ismini çekmiş ve soruşturmayı idare görevini yardımcısı Rod Rosenstein’a bırakmıştı.


MUELLER, TRUMP’I İSTİYOR

Trump, Adalet Bakanı Sessions’a soruşturmayı durdurma çağrısı yaparken, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in ABD Başkanı’nı yüz yüze sorgulamak istediği öne sürüldü. CNN’in dünyaya duyurduğu gelişme, Trump’ın ‘soruşturmayı durdurma’ çağrısından saatler sonra geldi. Daha önce Trump’ın avukatları, Mueller’e konuyla ilgili gelecek soruları yazılı olarak cevaplama teklifinde bulunmuş ve soruların soruşturmayı engelleme tartışmaları ve yemin töreni öncesindeki konularla sınırlı tutulmasını istemişti. Trump’ın avukatı Rudy Guilani, Trump’a soruşturmayla ilgili soruların yüz yüze yapılacak bir görüşmede yapılmasıyla ilgili müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

  • F-35 tasarısı masada
  • ABD Senatosu, 717 milyar dolarlık ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 2019 mali yılı bütçesini 10’a karşı 87 oyla kabul ederek kanunlaştırılmak üzere ABD Başkanı Trump’ın onayına sundu. Pentagon’un, yasalaşmasından sonra en geç 90 gün içinde Türk- Amerikan ilişkilerine yönelik bir rapor hazırlaması istenen tasarıda, bu rapor Kongre’ye sunuluncaya kadar F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatının durdurulması talep ediliyor. ABD Savunma Bakanı James Mattis, 7 Temmuz’da Kongre’ye yazdığı mektupta, Türkiye’ye F-35 uçaklarının satışının durdurulması girişimlerine karşı çıkmış ve bunun “tedarik zincirinde sıkıntıya neden olacağı ve uçak fiyatlarını yükseltebileceği” uyarısında bulunmuştu.

#ABD
#Donald Turmp
6 yıl önce