|

Trump'ın dağıtılmasını istediği göçmenler kapıya dayandı

ABD Başkanı Donald Trump'ı öfkelendiren konvoy ABD-Meksika sınırında kurulan çadırlarda zor koşullar altında bekliyor. Trump, Nisan başında Honduras'tan yola çıkarak Meksika üzerinden ülkelerine giriş yapmak isteyen yüzlerce kişilik göçmen grubunun dağıtılmasını istemişti.

Yeni Şafak
10:34 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:39 - 26/04/2018 Perşembe
Reuters
Sığınma talebi ile ABD'ye gelen büyük bir grubun ilk bölümü şanslarını deneyecek.
Sığınma talebi ile ABD'ye gelen büyük bir grubun ilk bölümü şanslarını deneyecek.

Orta Amerika ülkelerinden yüzün üstünde mülteciyi taşıyan konvoy Meksika-ABD sınırındaki Tijuana'ya ulaştı. ABD Başkanı Donald Trump'ı öfkelendiren konvoy ABD-Meksika sınırında kurulan çadırlarda bekliyor.

  • Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Nisan başında Honduras'tan yola çıkarak Meksika üzerinden ülkelerine giriş yapmak isteyen yaklaşık bin 150 kişilik göçmen grubunun dağıtılmasını istemişti.
Şanslarını deneyecekler

Sığınma talebi ile ABD'ye gelen büyük bir grubun ilk parçası, iltica taleplerinin kabul edilmesinin zor olacağı uyarılarına rağmen şanslarını deneyecek.

Her yaştan sığınmacının bulunduğu grup ülkelerindeki şiddetten şikayetçi oldukları için siyasi sığınma talep edecek. her bir aile ve kişinin ayrı bir gerekçe sunması gerekiyor.


ABD mercileri illegal girişler konusunda grubuve sınır yetkililerini uyarmıştı. Göçmenlik aktivistleri otobüslerle geleln gruba kalacak yer ve yiyecek sağlamak için çalışıyor. Garanti olmadığı halde bu yola çıkan sığınmacılar sınır güvenliği yetkililerine beyanda bulunacak ve iltica talep edecek.



#Tijuana
#ABD
#Honduras
6 yıl önce