|

Trump'tan hakaret: Düşük zekalı, psikopat...

ABD Başkanı Trump, kadın gazeteci Mika Brzezinski'nin programda kendisini eleştirmesinin ardından hakaretler yağdırdı. Trump'ın sözleri büyük tepkiye yol açtı.

Yeni Şafak
08:31 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:45 - 1/07/2017 Cumartesi
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump, kadın gazeteci Mika Brzezinski'nin programda kendisini eleştirmesinin ardından hakaretler yağdırdı.
ABD Başkanı Donald Trump, kadın gazeteci Mika Brzezinski'nin programda kendisini eleştirmesinin ardından hakaretler yağdırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, kendi partisi Cumhuriyetçilere yakın Joe Scarborough ile kız arkadaşı Mika Brzezinski'nin MSNBC'de sunduğu sabah programı Morning Joe'da eleştirilince hakaretler savurdu.


Trump, kadın gazeteciyi hedef aldığı tweetlerinde “Reytingi düşük @Morning_Joe’nun benim hakkımda kötü konuştuğunu duydum (artık izlemeyin). Düşük IQ’lu çatlak Mika, psikopat Joe ile yılbaşında üç gece peş peşe Mar-a Lago’ya (Trump’ın kulübü) gelmişlerdi, benimle vakit geçirmek için. (Mika) Yeni estetik ameliyatı yaptırmış, yüzü feci kanıyordu. Ben hayır dedim” ifadelerini kullandı.


Trump'ı kınadılar: Bir başkana yakışmıyor...

Bu ifadeler ABD'de büyük yankı uyandırdı. MSNBC'nin yanı sıra çok sayıda Cumhuriyetçi Parti üyesi de Trump'ı kınadı. Trump "bir başkana yakışmayan sözler kullanmak, medyayı susturmaya çalışmak ve cinsiyetçilik" ile suçlanıyor.

Cumhuriyetçiler de tepki gösterdi: Rol model sağlamıyor

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Paul Ryan, “Kesinlikle bunu münasip bir yorum olarak görmüyorum” dedi. Oklahoma’nın Cumhuriyetçi Senatörü James Lankford ise “Başkan’ın tweet’leri siyasi ve ulusal söyleme yardım etmiyor ve ulusal diyaloğumuz için pozitif bir rol modeli sağlamıyor” ifadelerini kullandı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise Trump’ın “kendisine her gün saldıran insanlara karşılık verdiğini” söyledi. Sanders, “ABD bir savaşçıyı seçti. Oturup hiçbir şey yapmayacak birini seçmediler” dedi. Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki Azınlık Lideri Nancy Pelosi ise Trump’ın tweetlerinin ‘bariz şekilde cinsiyetçi’ olduğunu kaydetti.


#Donald Trump
#ABD
#Mika Brzezinski
7 yıl önce