Trump'tan Tom Barrack'a yeni görev: Irak Özel Temsilcisi olarak atanacak

18:1431/05/2026, الأحد
AA
Trump, Barrack’ın ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görevine devam edeceğini söyledi.
Trump, Barrack’ın ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görevine devam edeceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, dün yaptığı açıklamada ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ın diğer bir unvanı olan 'Suriye Özel Temsilcisi' görevinin sona erdiğini duyurmuştu. Bugün açıklamada bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Barrack'ın yeni görevini duyurdu. Trump yaptığı paylaşımda Barrack'ın ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi görevlerinin yanı sıra Irak Özel Temsilcisi olarak atandığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ın bu görevlerine devam ederken aynı zamanda Irak Özel Temsilcisi olarak atandığını duyurdu.

Trump, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

"Irak Özel Temsilcisi olarak atanacak"

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’ın olağanüstü bir iş çıkardığını belirten Trump, "Suriye ve Irak hükümetleriyle stratejik işbirliğimizi ilerletirken, onlarla olan ilişkilerimizin de büyümeye devam etmesi nedeniyle Barrack’ın Suriye Özel Temsilcisi ve aynı şekilde Irak Özel Temsilcisi olarak atanacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.

"Büyük takdirle karşılıyoruz"

Trump, Barrack’ın ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görevine devam edeceğini ve ABD Dışişleri Bakanlığının tam desteğiyle çalışacağını kaydederek, "Tom Barrack'ın yaptığı çalışmaları ve ülkemize hizmet etme isteğini büyük takdirle karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Rubio 'görevinin sona erdiğini' duyurmuştu

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye Özel Temsilciliği görevine atıfla Barrack için, "Bu görevi sona ererken, uzmanlığı, ilişkileri ve 'Önce Amerika' gündemine dair anlayışıyla hem Suriye hem de Irak'ta Trump yönetimi için önde gelen bir rol oynamaya ve büyük ülkemiz adına kazanımlar elde etmeyi sürdürecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Rubio’nun paylaşımı üzerine bazı medya kuruluşları Barrack’ın görevinin sona erdiği şeklinde haberler yayımlamıştı.



#Tom Barrack
#Donald Trump
#Türkiye
#Suriye
#Irak