|

TSK Afrin halkına havadan bildiri attı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin halkına yönelik Kürtçe ve Arapça hazırlanan bildirileri havadan dağıttı. Bildiride, bölgede bulunan terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yapılırken, "Afrin'den ayrılmak isteyenler TSK'nın garantisi altında olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak
11:44 - 16/03/2018 Cuma
Güncelleme: 13:58 - 16/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bugüne kadar operasyonda sivil kayıp olmaması Türk Milleti'nin bu konudaki hassasiyetini ortaya koymakta.
Bugüne kadar operasyonda sivil kayıp olmaması Türk Milleti'nin bu konudaki hassasiyetini ortaya koymakta.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, dost ve kardeş Afrin halkına yönelik Kürtçe ve Arapça olmak üzere 2 dilde hazırlanan bildiriler havadan dağıtıldı.

20 Ocak'tan bu yana Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölge halkının huzur ve güvenliğini sağlamayı hedefleyen TSK, halka PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

TRT radyosu dinleyin

Afrin'deki sivillere TSK'dan atılan ikinci bildiride, "Garantimiz altındasınız, teröristlere 'dur' deyin! TRT Radyosu dinleyin" ifadeleri kullanıldı.


Harekat 56'ncı gününe ulaştı

Zeytin Dalı Harekâtı 56'ncı gününde devam ediyor. Harekatta önemli aşamalar kaydedildi. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor. İlk günden bu yana 3530 terörist etkisiz hale getirildi.

#TSK
#Bildirge
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce