|

TSK'nın Afrin stratejisinde dikkat çeken detay

TSK, kara kuvvetleri ve ÖSO birlikleri Afrin'deki terör noktalara doğru ilerliyor. Sınırın sıfır noktasında Zeytin Dalı Harekatı'nı takip eden Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, "Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e girerken inanılmaz bir strateji izledi. Son 10 gündür sınırda açılan kapılar medyaya da yansıdı. PKK, bütün önlemlerini bu kapılara göre almıştı. Ancak TSK, bu kapıları kullanmadı ve Afrin'e 7 ayrı kapıdan girdi. Bu PKK'nın hiç hazırlanmadığı bir durumdu" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:10 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:10 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TSK kara birlikleri 11.05 itibariyle Afrin'e girdi
TSK kara birlikleri 11.05 itibariyle Afrin'e girdi

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde savaş uçaklarıyla hedefleri vururken, TSK kara kuvvetleri unsurları da ÖSO ile birlikte Afrin'deki noktalara ilerlemeye devam ediyor.

Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, sınırın sıfır noktasında TSK'nın sevk ve idaresindeki stratejik gelişmeleri aktardı.

Afrin'e giriş sırasında kullanılan kapılan terör örgütünü yanılttığını belirten Bilgen "
TSK, son 10 gündür Afrin operasyonu için açılan kapıların hiçbirinden girmedi. Terör örgütü PKK/PYD, bütün önlemlerini bu kapıya göre almıştı. Ancak TSK, kara birliklerini 7 ayrı kapıdan sevk etti. Teröristler bu duruma hiç hazırlıklı değildi
" değerlendirmesinde bulundu.



"Binlerce PKK'lı teslim olacak"

Yeni Şafak muhabiri Bilgen, binlerce teröristin teslim olacağını ifade ederek, "Bugün TSK çok ince noktaları vurdu. Hazırladıkları tüneller, eliyle bulunmuş gibi imha edildi. Dünkü ve bugünkü operasyonlar terör örgütünün moralini bozdu" vurgusunu yaptı.


"Kamufle uçak savarları vuruldu"

Bilgen ayrıca "Afrin'de terör örgütünün kamufule uçaksavarları vuruldu. Rejim zamanında Afrin mahkemesinin hemen arkasındaydı bu uçak savarlar. Bu çok ciddi başarıdır. Hemen kırsala açılan köprüler vuruldu. Silah depoları ve eğitim kampları vuruldu" dedi.

#TSK
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce