|

Türkçe'yi çok sevdik

Suriyeli öğretmenler, İdlibli çocuklara gönüllü Türkçe dersleri veriyor. Öğretmenler ve Türkçe öğrenen çocuklar, gönüllü girişimleri için Türkiye’den de eğitim materyali desteği bekliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
İlk etapta 80 çocuk Türkçe öğrenmeye başladı.
İlk etapta 80 çocuk Türkçe öğrenmeye başladı.

Suriye’nin İdlib ilinde bir okulda gönüllü öğretmenlerin girişimiyle 5 ila 8. sınıf öğrencilerine Türkçe dersleri veriliyor. Türkiye’de kısa süreli ikamet eden gönüllü öğretmenler, öğrendikleri Türkçe’yi çocuklara da öğretme çalışıyor.


“ÇOCUKLARIN HAYALİ” OKULU

“Çocukların Hayali” isimli okulda yaklaşık bir buçuk ay önce başlayan derslerde ilk etapta 80 çocuk Türkçe öğrenmeye başladı. Tanışma diyaloglarını öğrenen çocuklar, dil bilgilerini ilerletmek için Türkçe kitapları ve eğitim materyalleri desteği bekliyor. Türkçe eğitimi alan çocuklardan 6. sınıf öğrencisi Halit Dakkak, Türkçenin ülkenin kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki yerleşimlerdeki bütün okullarda okutulmasını istediğini söyledi.

TÜRKÇE DERS ALAN ÇOCUKLAR MUTLU

7. sınıf öğrencisi Huda Süleyman da Türkçeyi çok sevdiğini belirtti. Okul müdürü Enes Sabbuh da şunları aktardı: “Bölgedeki karar sahibi makamlardan eğitimi karanlıktan aydınlığı çıkarmak için yardımlarını esirgememelerini istiyoruz.”

#İdlib
#Suriye
#Türkçe
5 yıl önce