|

Türkiye'nin başarısı

Filistin'in Gazze şeridinde yer alan Cebaliye Belediye Başkanı İsam Jude, Türkiye-İsrail anlaşmasını Yeni Şafak'a değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2016 Tuesday
Güncelleme: 01:15 - 28/06/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Türkiye ile İsrail arasında barış olacağı haberine çok sevindiklerini söyleyen Jude, “Ambargonun kalkmasını arzu ederdik fakat anlaşmanın sonucunda su artıma tesisi ve elektrik tesisi kurulacak olması bizi çok sevindirdi. Küçük de olsa ambargo kalkmış olacak” dedi.



BELEDİYELERE YARDIM ÇAĞRISI


Elektrik olmadığı yerde gelişmenin de olmadığını belirten Jude, “Elektrik olursa, fabrikalar kurulur. Artık hastaneler sıkıntı yaşamayacak. Elektrik tesisi kurulursa bizim çok büyük bir problemimiz çözülecek. Ambargo sonucu Gazze'deki hastalar tedavi için başka bir yere gidemiyorlar. TİKA hastane inşa ediyor. Kaba inşaatı bitti. Hastanenin tüm ihtiyaçları hızlı şekilde karşılanacak ve artık hastalar hayatını kaybetmeyecek” diye konuştu.


Su arıtma tesisinin kendileri için hayati bir konu olduğunu vurgulayan Jude, su ve elektrik sorunu çözüldüğünde Gazze'nin normal hayata adım atacağını söyledi. Türk belediyelerine de çağrı yapan Jude, anlaşma sonucunda Gazze'de ambargonun Türkiye'ye kalktığının altını çizerek, Türk belediyelerinden çöp arabası istedi. Jude, “Türkiye, Gazze için çok büyük çaba harcadı. Bu başarı Türkiye'nin başasırıdır” dedi.


#İsam Jude
#Gazze
#Filistin
8 years ago