|

TVNET İdlib'de

Esed rejimi ve Rus uçaklarının İdlib'e yoğun bombardımanı devam ederken TVNET ekibi yaşanan son gelişmeleri olay yerinden bildirdi. İdlib'de dün muhalif grupların sabaha kadar süren bir toplantı yaptığını aktaran TVNET muhabiri Mücahit Topçu, "Toplantıda şu karar çıktı: Kesinlikle silah bırakılmayacak. Muhalifler burada direnişi daim kılmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:01 - 8/09/2018 Cumartesi
Tvnet
TVNET muhabiri Mücahit Topçu, Esed rejiminin helikopterlerinden bölgeye varil bombası atıldığına dair iddiaların olduğunu dile getirdi.
TVNET muhabiri Mücahit Topçu, Esed rejiminin helikopterlerinden bölgeye varil bombası atıldığına dair iddiaların olduğunu dile getirdi.

Dünya Suriye'nin İdlib şehrine odaklanmış durumda. Rejim ve Rus uçaklarının bombardımanı devam ederken TVNET ekibi İdlib'teki gelişmeleri yerinde takip ediyor. Mücahit Topçu, bölgedeki son durumu canlı yayında aktardı.

İdlib'in güneyindeki bölgelerin yoğun bir şekilde bombalandığını dile getiren TVNET muhabiri Topçu, "Esed rejiminin helikopterlerinden bölgeye varil bombası atıldığına dair iddialar var. Geçtiğimiz yıl ekim ayında da rejim güçleri bölgeye sarin gazıyla saldırmıştı ve 100'den fazla Suriyeli hayatını kaybetmişti" ifadelerini kullandı.

"Rejim güçleri kara harekatı başlatmak istiyor"

Son bir haftada Esed rejiminin bölgeye bir kara harekatı planladığını aktaran Topçu, "İdlib muhaliflerin kontrolündeki son bölge. Burası düştüğü takdirde muhaliflerin elinde böyle bir kent bulunmayacak. İdlib bu açıdan oldukça önemli. Türkiye ise içeride yer alan 4 milyon Suriyelinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu söylüyor" açıklamalarında bulundu.


Muhalifler kararlı: Kesinlikle silah bırakılmayacak

İdlib'de dün muhalif grupların sabaha kadar süren bir toplantı yaptığını aktaran TVNET muhabiri Topçu, "Toplantıda şu karar çıktı: Kesinlikle silah bırakılmayacak. Muhalifler burada direnişi daim kılmak istiyor" dedi.


Son 8 günde 26 sivil öldü

Sivil savunma kaynaklarına göre, bu ayın başından itibaren İdlib'in batısı, güneybatısı ve Hama'nın kuzeyine düzenlenen hava ve kara saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetti. En az 51 kişi yaralandı.

Söz konusu sürede, Hama'nın kuzeyinden Keferzita beldesinde bir sivil savunma merkezi de düzenlenen hava saldırısında hizmet dışı kaldı.


Suriye'nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib ve çevresindeki bazı bölgeler, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Ancak rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

#İdlib
#Suriye
#TVNET
6 yıl önce