|

Twitter çetesi New York Times'a manşet değiştirtti

New York Times, ABD'nin farklı bölgelerinde düzenlenen ve 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırılarla ilgili ABD Başkanı Trump'ın konuşmasını "Trump ırkçılığa karşı birlik talep etti" manşeti ile servis etti. NYT Trump'ın teleprompterdan okuduğu konuşmayı çarpıtarak vermekle suçlanırken, bazı okurlar aboneliği iptal etmekle tehdit etti. Bunun üzerine ABD Başkanının destekçileri tarafından sosyal medyada aldığı tepkiler nedeniyle gazete ikinci baskıyı farklı bir başlıkla yayınladı.

16:09 - 7/08/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:46 - 7/08/2019 Çarşamba
Diğer
New York Times.
New York Times.

ABD Başkanı Trump'ın silahlaı saldırılara dair yaptığı açıklamayla, "Trump ırkçılığa karşı birlik talep etti" manşetiyle veren NYT, Trump'ı destekleyenler tarafından sosyal medyada tepkiyle karşılaştı.

Trump'ın açıklamalarından sonra "Beyaz milliyetçi terör sorunumuz var" diye başyazı yayımlamasının ardından Demokrat Partililerin şimşeklerini üzerine çekti.

Veriye dayalı haber ve analiz veren 'FiveThirtyEight' sitesi ve hesabını yöneten istatistik uzmanı Nate Silver, baş sayfayı "Yarının NYT nüshası" diye Twitter'da paylaşıp "Ben olayı 'Trump ırkçılığa karşı birlik talep etti' diye tanımlar mıydım, emin değilim" diye yazdı.


NYT sözcüsü: İlk başlık kötüydü

Nate Silver'ın paylaşımı binlerce kez retweet edilirken, Trump muhalifi sosyal medya kullanıcıları gazeteye tepki yağdırdı.

  • Bunun üzerine değişikliğe giden NYT, ikinci baskıya
    "Nefreti lanetledi ama silahları değil"
    manşetini attı.

The Washington Post gazetesinin konuştuğu NYT sözcüsü "Başlık kötüydü ve ikinci baskı için değiştirildi" dedi.


Aboneliği iptal tehdidi

Demokrat Parti'nin 2020 seçimi için başkan aday adayları dahil önde gelen isimleri, NYT'yi yerden yere vurmak için adeta sıraya girdi.


'Twitter çetesi koskoca Tımes'a manşet değiştirtti'

Diğer yandan Demokrat Partili eski Başkan Bill Clinton ile başkan adayı eşi Hillary Clinton'ın danışmanlığını yapmış kamuoyu yoklama uzmanı Mark Penn, Twitter'dan şu tepkiyi verdi:

  • "Twitter'da bir çetenin New York Times'e manşet değiştirttiği gün bu gazete tamamen bitmiş ve yerini 1984'ün Gerçek Bakanlığı'nın yeni bir türü almış demektir. Artık haber, insanlar ne diyorsa o olmuş."

Trump: İlki doğru betimlemeydi

Madalyonun öbür yüzünde, Trump'ın şimşekleri de gecikmedi. ABD saatiyle gecenin köründe Twitter'a sarılan Trump şunları yazdı:

  • "Başarısız New York Times'ın ilk manşetindeki 'Trump ırkçılığa karşı birlik talep etti', doğru betimlemeydi, ama Radikal Sol Demokratların tümüyle çıldırması üzerine hemen 'Nefreti lanetledi ama silahları değil' diye değiştirildi! Sahte Haber - Karşı karşıya kaldığımız işte bu..."



Sputnik'in haberinde, Mark Penn'in Fox News'daki Tucker Carlson'ın programında sarf ettiği "
Bu gazetecilikte hayrete düşüren bir gelişme. Daha önce böyle bir şey olduğunu hiç görmedim, daha önce böyle bir şey hiç görmedim! Bugün gazetecilik dedikleri bu mudur? Bence değil
" sözlerini de alıntılayan Trump "
Üç yıldan sonra neredeyse Times'dan iyi bir manşet kapacaktım!
" diye hayıflanmayı da ihmal etmedi.


Demokrat Parti'nin önde gelenlerinin tepkileri ise şöyleydi:






#New York Times
#ABD
#Manşet
5 yıl önce
default-profile-img