|

Ukrayna-Rusya savaşında kritik gelişme: Belarus askerleri sınırda

24 Şubat'da Rus askerlerinin Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar kritik öneme sahip olan Belarus sınırına yakın doğu bölgelerinde şiddetlendi. Belarus ise sınır bölgesinde askeri tatbikatlar düzenlemeye başladı.

12:04 - 8/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 8/09/2022 Perşembe
Diğer
Arşiv
Arşiv

Dünyanın gözünü kulağını çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşında savaşın seyrini değiştirecek yeni gelişmeler yaşanıyor.

İki tarafında büyük kayıplar verdiği savaşta çatışmaların yönü kritik bir öneme sahip olan Polonya ve Belarus sınırına kaymış durumda.

Belarus'tan kritik hamle

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Belarus, Polonya ve Ukrayna sınırına yakın bölgede askeri tatbikatlar düzenlemeye başladı.

14 Eylül'e kadar sürmesi planlanan tatbikatlar kapsamında, 'düşman tarafından geçici olarak ele geçirilen toprakların kurtarılması' senaryosunun uygulanacağı açıklandı.

Tansiyon yükseldi

Belarus'un tatbikat öncesi Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nı (AGİT) bilgilendirmemesi ise bölgedeki tansiyonu yükseltti.

Bakanlık tatbikata katılan birliklerin ve askeri teçhizatın seviyesinin AGİT'e bildirim yapma zorunluluğu seviyesinin altında olduğunu öne sürdü.

Lukaşenko gözdağı vermişti

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda NATO ve batılı ülkelere açık açık gözdağı vermişti.

Lukaşenko açıklamasında 'Batı, gerilimi tırmandırmayı seçerse hiçbir helikopter ya da uçağın onları kurtaramayacağını anlamalı' ifadelerini kullanmıştı.

#Rusya
#ukrayna
#belarus
#polonya
#AGİT
2 yıl önce