|

Uydu görüntülerinden tespit edildi: İşte Libya'daki Rus uçakları

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Rusya’nın Libya’ya gönderdiği savaş uçaklarının uydu görüntülerini yayımladı. Rusya Mig-29 ve Su-24’lerin yanı sıra Su-35 tipi uçaklarını da Sirte’nin 250 km güneyindeki Vaddan üssünde konuşlandırmış. ABD ordusu, Avrupa’yı “Rus tehlikesi”ne karşı da uyardı.

Haber Merkezi
02:00 - 27/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 23:54 - 26/05/2020 Salı
Yeni Şafak
Rusya’nın Libya’ya gönderdiği savaş uçaklarının uydu görüntüleri
Rusya’nın Libya’ya gönderdiği savaş uçaklarının uydu görüntüleri

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Rusya’nın Libya’ya gönderdiği savaş uçaklarının uydu görüntülerini yayınladı. Rusya’nın Mig-29 ve Su-24’lerin yanısıra Su-35 tipi uçaklarını da Sirte’nin yaklaşık 250 kilometre güneyinde Cufra vilayetine bağlı Vaddan üssünde konuşlandırdığını belgeleyen ABD ordusu, yaklaşan Rus tehlikesine karşı Avrupa’yı uyardı. AFRICOM yazılı açıklamasında, “Rus uçakları, Rusya’daki bir hava üssünden gelip Rusya menşeli olduğunu kamufle etmek için Suriye’de tekrar boyanarak Libya’ya geçti” denildi. Duyuruda görüşlerine yer verilen AFRICOM Komutanı Orgeneral Stephen Townsend, Rusya’nın tıpkı Suriye’de yaptığı gibi Libya’da da dengeyi kendi lehine çevirmeye çalıştığını kaydetti.


ARTIK İNKAR YOK

Townsend, “Tıpkı Suriye’de gördüğüm gibi Rusya, Afrika’daki askeri etkisini artırmaya çalışıyor. Rusya uzunca bir zaman Libya’daki çatışmalara müdahalesinin tam boyutunu inkar etti ancak artık inkar yok. Rusya dördüncü nesil savaş uçaklarını oraya gönderirken adım adım izledik. Rusya’dan devlet desteği olmadan ne LNA (Hafter güçleri) ne de özel güvenlik şirketleri o uçakları silahlandırıp kullanamaz. Dünya, Hafter’in bir hava operasyonu düzenleyeceğini ilan ettiğini duydu. Bu, Rus paralı pilotlarının Libyalıları bombalamak için kullanacağı Rus uçaklarıyla yapılacak” ifadelerini kullandı. ABD Avrupa ve Afrika Hava Kuvvetleri Komutanı Jeff Harrigian da “Rusya, Libya’da kıyılardaki üsleri ele geçirirse bir sonraki adımı uzun menzilli Geçişe Kapatma ve Alan Hakimiyeti (A2AD) silahlarını (hava savunma sistemleri) oraya yerleştirmek olacaktır. O gün geldiğinde, bu durumda Avrupa’nın güney kanadı için büyük bir güvenlik kaygısı sözkonusu olacaktır” diye yazdı.

#Rusya
#Libya
#Uçak
4 yıl önce