|

Yeni Zelanda ABD'li diplomatı sınırdışı ediyor!

ABD'nin Wellington'daki elçiliğinde görev yapan bir ateşe, ciddi bir suça karıştığı gerekçesiyle sınırdışı ediliyor. Yeni Zelanda polisi, ABD'li diplomatın polis ekipleri olay yerine ulaşmadan bölgeyi terk ettiğini ve bu nedenle herhangi bir gözaltı durumu yaşanmadığını açıklarken, ABD'li yetkililerden White'ın diplomatik dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Yeni Şafak
12:48 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:06 - 20/03/2017 Pazartesi
Diğer
Diğer
Diğer

Yeni Zelanda, ülkede ciddi bir olaya karıştığını açıkladığı ABD'nin Wellington ateşesini sınır dışı ediyor.



Wellington'daki ABD Büyükelçiliği'nde teknik ateşe olarak görev yapan Colin White'ın karıştığı olayın detayları açıklanmazken, olayda ABD'li diplomatın burnunun kırıldığı ve gözünde morluk oluştuğu belirtildi.



Yeni Zelanda polisi, ABD'li diplomatın polis ekipleri olay yerine ulaşmadan bölgeyi terk ettiğini ve bu nedenle herhangi bir gözaltı durumu yaşanmadığını açıklarken, ABD'li yetkililerden White'ın diplomatik dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.



ABD'nin bu talebe olumsuz cevap vermesi üzerine ise Yeni Zelanda, ABD'li diplomattan ülkeyi terk etmesini istedi.



Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'li diplomatın dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edildiği çünkü ABD'li diplomatın cezası 1 yıldan fazla olan ciddi bir suça karıştığı belirtildi.



Kısa süre içerisinde Yeni Zelanda'yı terk etmesi beklenen Colin White hakkındaki soruşturma ülkeyi terk ettikten sonra da devam edecek.



#ABD'
#Yeni Zelanda
7 yıl önce