|

Yolcu uçağında pilot paniği

ABD'nin Minneapolis-Las Vegas seferini yapan bir yolcuğu uçağının pilotu lavaboya gittikten bir süre sonra döndüğü kokpitin arızalanan kapısını açamayınca dışarıda kaldı. Pilot yolculara anons yaparak dışarıda kaldığını açıklayınca kısa bir panik yaşandı. Yakınlardaki bir havaalanına yönelen uçağı yardımcı pilot indirdi.

Yeni Şafak
12:10 - 2/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:12 - 2/02/2015 Pazartesi
DHA

StarTribuneun haberine göre, 168 yolcu ve mürettebatıyla Las Vegasa gitmek üzere geçen Perşembe günü Minneapolisten havalanan Delta Havayollarına ait uçağın pilotu bir süre sonra uçağı yardımcı pilota bırakarak tuvalete gitti.


Ancak dönüşte kokpit kapısının açılmadığını görünce yakınlardaki McCarran Uluslararası Havaalanını aratarak zorunlu iniş için izin istedi.


Pilot daha sonra yolculara anons yaparak, kapı arızası nedeniyle dışarıda kaldığını ve bu yüzden yardımcı pilotla zorunlu iniş yapacaklarını duyurdu.


Bu açıklama yolcular arasında kısa bir paniğe neden olurken, yardımcı pilot Md-90 tipi uçağı McCarran Havaalanına indirdi.

Ancak yardımcı pilot koltuğunda taksi yapmak için gereken komuta araçları bulunmadığından, havaalanına inen uçağı aprona alandaki araçlar çekti. Pilotun bu sıra dışı durumu yolculara duyurduğu an bir yolcu tarafından işte böyle görüntülendi.
#Minneapolis-Las Vegas
#abd
#uçakta korku dolu anlar
9 yıl önce