|

e-devlet giriş KYK yurt, burs ve kredi başvuruları!

e-devlet giriş için haberimizi bakınız. e-devlet uygulaması ile KYK öğrenim kredisi, burs, yurt başvurularını yapabilirsiniz. LYS tercih sonuçlarının açıklanması sonrasında üniversite kazanan öğrencilerin gündeminde KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman yapılacak? sorusu yer alıyor. KYK kredi bursuna kimlerin başvurabileceği, KYK burs, yurt ve öğrenim kredisi başvuruları için gereken belgelerin neler olduğunu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte e-devlet KYK burs işlemleri...

Yeni Şafak
11:42 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:27 - 11/08/2016 Perşembe
Diğer

e-devlet girişi için haberimizdeki bağlantıya tıklayınız. KYK burs başvurusu ve KYK kredi başvuru işlemleri ile birlikte önemli detayları haberimizde sizlere sunuyoruz. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıtları başlayacak. Peki KYK başvuruları ne zaman? KYK iletişim numarasını haberimizde sizlerle paylaştık.



Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına giriş yaparak, ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanmış olan; hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin KYK başvuruları Ekim 2016 ile Kasım 2016 tarihleri arasında alınması bekleniyor.



e-devlet giriş için tıklayınız:


e-devlet KYK burs,yurt ve kredi işlemleri için tıklayınız:


Kredi Yurtlar Kurumu yurt ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri kurumun internet sitesinden ilan edilecek. KYK burs, yurt ve kredi başvuruları KYK'nın resmi sitesi internet sayfası

adresinden duyurulmaktadır.



İletişim Bilgileri

Kurum Adı: Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü

İnternet Sitesi: http://www.kyk.gov.tr/

Telefon: +90 3125516000

Faks: +90 3125516573

Adres: Söğütözü Mah. 2176 Sok. No :25 ÇANKAYA / ANKARA TÜRKİYE

KYK yurtlarında sivil şehit ve gazi çocuklarına öncelik


KYK Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, sivil şehit, gazi ve köy korucularının çocuklarının da yurtlara öncelikli yerleştirileceğini bildirildi.



KYK YURT, BURS VE KREDİ BAŞVURULARI


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.



ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından itibaren ,


Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde www.kyk.gov.tr adresinden yapacaklardır.



Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Başvuru sonucunda; asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı, asil liste dışında kalan tüm öğrencilere ise yedek sırası verilecektir.



ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?


Yüksek öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.



Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir



İLK DEFA BURS / ÖĞRENİM KREDİSİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER


Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.



Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.




#e-devlet
#KYK burs
#KYK kredi başvuruları
8 yıl önce