|

e-Devlet giriş ve şifre sorgulama nasıl yapılır? E Devlet hizmetleri sorgulama

e-Devlet ile devlet kurumlarında hizmet verilmesi artık teknoloji ile internet üzerinden yapılması oldukça kolay hale geldi. e-Devlet sistemi ile online işlemlerin yapılması devlet kurumlarında başladı.

Yeni Şafak
18:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:02 - 12/08/2017 Cumartesi
Diğer
​e-Devlet giriş ve şifre sorgulama nasıl yapılır? E Devlet hizmetleri sorgulama
​e-Devlet giriş ve şifre sorgulama nasıl yapılır? E Devlet hizmetleri sorgulama

e-Devlet ile artık bir çok kurumsal işlmelerin yapılması oldukça basit. Teknolojinin gelişmesi ile online işlemlerin yapılması da devlet kurumlarında başladı. Postaneden alacağınız bir e-devlet şifresi ile bir çok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet sistemi ile tassarruf sağlanmış ve işlemler kolaylaşmış ve hızlanmış oldu. Bu sistem ile artık Sosyal Güvenlik Kurum Hizmet Dökümü sorgulayabilir, hukusal işmeleri takip edebilirsiniz.

e-Devlet girişi ile yapabileceğimiz işlemlerin başında; SGK hizmet dökümü, SSK prim sorgulama , Bimer müracaat sorgulama, E-Bildirge, İşe giriş tarihsel sorgulama ve işten ayrılış bildirgesi işlemleri, şifre işlemleri, adli sicil kaydı yani sabıka kaydı sorgulama işlemleri, Üniversite kaydı sorgulama ve UYAP yurttaş girişi işlemlerini pratik ve kısa yoldan oturduğunuz yerden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.Madem e-devlet bu kadar kullanım kolaylıklı ve pratik, sebep yollara düşerek süre ve enerji kaybedelim haydi bütün işlemler e-devlet üstünden gerçekleştirelim.

E-DEVLET SORGULAMA

e-Devlet girişi bölümünde belirtmiş olduğumuz bütün sorgulama işlemleri ve daha sayamadığımız bir çok çok devlet kurumu işlemlerini sorgulamalar bölümünden yapabilirsiniz. Sosyal güvenlik sorgulamaları bu çeşit işlemlerin arasından en çok kullanılanlar arasındadır. e-Devlet üstünden sorgulama yapmak için tc hüviyet numarası ve size hususi belirlemiş olduğunuz şifreden diğer hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur. Size hususi sayfa aracılığıyla devletin bütün resmi müessese ve kuruluşlarına ulaşmanız pratik ve basittir.Günlük yaşamda en iyi uygulanan sistemler içinde yer almaktadır.

e-Devlet sisteminde sorgulama yapabilmek için öncelikli olarak e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. e-Devlet sistemine girebilmeniz için gerekli olan bu e-Devlet şifresini ise PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Böylece e-Devlet şifresi sorgulama işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilmek ve-Devlet kurumlarının online hizmet sayfalarını kullanarak, sorgulama yapabilmek için kimlik doğrulaması yapmalısınız.

e-Devlet sistemi ana sayfasındaki sisteme giriş kısmından e-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini kullanarak TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sistemde kimlik doğrulama yapabilirsiniz. Kendi e-Devlet sayfanızda e-Devlet şifresi sorgulama ile tüm devlet kurumlarına ilişkin bilgi veya işlem sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

Günün her saatinde bu sorgulamaları yapabilme imkanına sahip olabildiğiniz gibi aynı zamanda da sorgulama sonuçlarında aldığınız tüm bilgiler en güncel bilgiler oluyor. Bu durumda güncel bilgilerinize ve işlem durumlarınıza ilişkin detaylı bilgileri sadece birkaç dakika içerisinde alabilme fırsatından yararlanabilirsiniz.

#e-devlet
#e-devlet sorgulama
#e-devlet şifresi
7 yıl önce